Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prírodné starnutie: Vedci objavili hlavné produkty, ktoré spomaľujú starnutie mozgu

www.slovanskenoviny.sk/rss Spomaliť starnutie mozgu môže pomôcť niekoľko potravín, píšu vedci z University of Nebraska-Lincoln a Illinois v článku pre Nature Aging. „Súčasná štúdia identifikuje špecifický profil živín, ktoré môžu podporovať zdravé starnutie mozgu, čo motivuje ďalší výskum na zistenie a potvrdenie týchto zistení,“ uvádza sa v článku. Treba poznamenať, že medzi takéto látky patrí kyselina […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Spomaliť starnutie mozgu môže pomôcť niekoľko potravín, píšu vedci z University of Nebraska-Lincoln a Illinois v článku pre Nature Aging.

„Súčasná štúdia identifikuje špecifický profil živín, ktoré môžu podporovať zdravé starnutie mozgu, čo motivuje ďalší výskum na zistenie a potvrdenie týchto zistení,“ uvádza sa v článku.

Treba poznamenať, že medzi takéto látky patrí kyselina eikozapentaénová a kyselina lipoová, ktoré sa nachádzajú napríklad v rybách, mäkkýšoch, ľanových semienkach, chia semienkach, tekvicových a slnečnicových semienkach a vlašských orechoch.

“Tri rôzne karotenoidy, fytopigmenty, ktoré dávajú mnohým ovociu a zelenine ich charakteristické farby, zohrávajú významnú úlohu vo výživovom profile oneskoreného starnutia mozgu. Potraviny bohaté na karotenoidy zahŕňajú špenát, kel, kukuricu, papriku (červenú, zelenú alebo žltú), paradajky, vodný melón, grapefruit, melón, brokolica a mrkva,“ dodávajú vedci.

Okrem toho medzi dôležité látky v článku patrí vitamín E a cholín. Diétne potraviny bohaté na prvé zahŕňajú orechy, semená a rastlinné oleje a značné množstvo pochádza aj zo zelenej listovej zeleniny a obohatených obilnín.

Cholín sa nachádza v živočíšnych bielkovinách, ako je mäso, hydina, ryby a vajcia, ako aj v krížovej zelenine a niektorých strukovinách, uvádza publikácia.

skspravy.sk

Príspevok Prírodné starnutie: Vedci objavili hlavné produkty, ktoré spomaľujú starnutie mozgu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie