Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prírodný spôsob boja proti voškám a mravcom. Posypte záhradu týmto prípravkom a zbavte sa tohto ničivého dua

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fawwaz Media). Záhradníci majú pred sebou jedno z najrušnejších období. Kým plodiny rastú, je dôležité zabezpečiť ich správny rast a chrániť ich pred škodcami. Navrhujeme prírodný spôsob, ako sa vysporiadať s voškami a mravcami. Posypaním jedného prípravku sa zbavíte dvoch škodcov súčasne. Ako sa vysporiadať s voškami a mravcami?Foto: […]
2 min.

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fawwaz Media).

Záhradníci majú pred sebou jedno z najrušnejších období. Kým plodiny rastú, je dôležité zabezpečiť ich správny rast a chrániť ich pred škodcami. Navrhujeme prírodný spôsob, ako sa vysporiadať s voškami a mravcami. Posypaním jedného prípravku sa zbavíte dvoch škodcov súčasne.

Ako sa vysporiadať s voškami a mravcami?
Foto: shutterstock/Fawwaz Media

Mravce sú známe svojou pracovitosťou, ktorú im nemožno vziať. Sú tiež výborným pomocníkom pri záhradníckych prácach, pretože vyhrabávajú tunely, aby sa pôda lepšie prevzdušnila a nakyprila. V povahe tohto drobného hmyzu je aj prenášanie zasiatych semien. Týmto spôsobom nám pomáhajú rozširovať naše plodiny. Žiaľ, ich prítomnosť v záhrade môže mať aj negatívne účinky, najmä keď začnú spolupracovať s voškami. Našťastie existuje účinný prostriedok, ako sa zbaviť dvoch problémov naraz. Po tento prípravok pravdepodobne ani nebudete musieť ísť do obchodu, pretože väčšina z nás ho používa v kuchyni.

Ako bojovať proti mravcom v záhrade? Spoľahlivý spôsob, ako sa vysporiadať s malými robotníkmi

Ako sme už spomenuli, mravce môžu spolu s voškami žiť v symbióze. Dôvodom ich dobrého vzťahu je medovica produkovaná chrobákmi, ktorá je pre svoju sladkosť pre mravčie robotnice pochúťkou. Výmenou za potravu ponúkajú mravce pomoc v podobe ochrany pred škodcami, ktorí sa živia voškami – napríklad lienkami. Tento vzťah sa môže zdať sympatický, ale pre vaše plodiny neznamená nič dobré. Ak sa chcete zbaviť tohto problému, skúste minimálne invazívne metódy, ktoré pomôžu hmyz vyhnať, a nie ho zabiť. Nezabúdajte, že mravce sú dôležitou súčasťou ekosystému. Medzi rastliny, ktoré by ste mohli použiť proti robotniciam, patria tymián, mäta, majoránka, levanduľa a nechtík lekársky. Tieto bylinky však nebudú proti voškám účinné, ale našťastie má príroda inú tajnú zbraň. Milovníci orientálnej kuchyne určite majú tento produkt vo svojej zásobe korenia.

Ak sa chcete vysporiadať s mravcami, vysaďte si v záhrade tymián.
Foto: pexels.com/Karolina Grabowska

Mravce v dome – ako sa ich zbaviť? Všetko, čo potrebujete, je trochu tohto korenia

V obchodoch sa môžete zásobiť prípravkami, ktoré sú určené na ničenie záhradných a domácich škodcov vrátane mravcov. Najobľúbenejší zo všetkých je bórax, ale jeho použitie môže znamenať dočasné odstránenie problému. Ak sú však problémom dvaja škodcovia, odporúčame použiť kuchynský výrobok, ktorým je chilli v prášku. Je to oveľa lacnejší a nemenej účinný prostriedok v boji proti nežiaducemu hmyzu, ktorý ničí vaše rastliny. Korenie obsahuje kapsaicíny, ktoré pôsobia na mravce a vošky dráždivo. Posypaním chilli raz týždenne na miesta, kde sa škodcovia vyskytujú – sa ich zbavíte raz a navždy.

Ak sa chcete zbaviť vošiek a mravcov zároveň, použite mleté chilli korenie.
Foto: shutterstock/SMDSS

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nastrúhajte ho, osušte a zalejte vodou. Vošky sa vašej záhrade vyhnú veľkým oblúkom

Nastrúhajte avokádové semienka a zalejte ich vodou. Ráno rastliny postriekajte. Hromadné napadnutie okamžite ustane

The post Prírodný spôsob boja proti voškám a mravcom. Posypte záhradu týmto prípravkom a zbavte sa tohto ničivého dua appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie