Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prirodzené a účinné. Domáci dezodorant si môžete vyrobiť z kokosového oleja

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Inna Dodor). Kokosový olej sa môže používať ako náhrada masla, ako prísada do omáčok alebo ako tuk na pečenie. V kozmetike je zasa vynikajúcim základom pre líčenie alebo prísadou do masiek na tvár a vlasy. Možno ho použiť aj na výrobu domáceho dezodorantu, ktorý pomáha bojovať proti nadmernému poteniu. […]
Menej ako 1 min. min.

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Inna Dodor).

Kokosový olej sa môže používať ako náhrada masla, ako prísada do omáčok alebo ako tuk na pečenie. V kozmetike je zasa vynikajúcim základom pre líčenie alebo prísadou do masiek na tvár a vlasy. Možno ho použiť aj na výrobu domáceho dezodorantu, ktorý pomáha bojovať proti nadmernému poteniu. Ako ho pripraviť? Vysvetľujeme.

Kokosový olej možno použiť na výrobu prírodného dezodorantu. Domáca kozmetika je v súčasnosti veľmi populárna.
Foto: shutterstock/Inna Dodor

Domáca kozmetika je v súčasnosti čoraz populárnejšia. Často je bezpečnejšou a lacnejšou alternatívou k výrobkom z drogérie alebo lekárne. Stačí niekoľko jednoduchých ingrediencií a trochu voľného času a sami si môžete pripraviť senzačný výrobok, ktorý podporí stav vašich vlasov alebo pokožky. Prírodný dezodorant je možné pripraviť aj doma. Jeho hlavnou zložkou je kokosový olej. Ako si ho vyrobiť?

Domáci dezodorant z kokosového oleja. Ako to funguje?

Vyrobiť si kozmetický prípravok môže byť čistá radosť. Vieme, že vyrábame bezpečný prostriedok a dokončenie práce je veľmi uspokojujúce. Ekologický dezodorant neobsahuje žiadne škodlivé látky a základom na jeho výrobu je kokosový olej.

Je to rastlinný olej, ktorý sa získava lisovaním a zahrievaním tvrdej dužiny kokosových orechov. Má bielu farbu a v tekutej forme je mierne žltý. Má využitie v kuchyni aj v kozmetike. Stačí doň pridať zemiakový škrob a sódu bikarbónu a získate domácu kozmetiku s antibakteriálnym a vlhkosť pohlcujúcim účinkom. Takýto prostriedok nielenže zabráni nadmernému poteniu, ale postará sa aj o pokožku vášho podpazušia.

@thismomenjoys

DIY Deodorant recipe- 1/2 cup of coconut oil, slightly melted, 2 tbsp each of baking soda and cornstarch (or another starch of choice). Stir ingredients together, then apply with fingers. You can also add essential oils to make it scented. (*some irritation may occur with baking soda. Start with a smaller amount and work your way up). #diydeodorant #homemadedeodorant #deoderantrecipe #deodorantthatworks

♬ sniffing the flowers – demon gummies

Prírodný dezodorant z kokosového oleja. Takto si ho pripravíte

Na výrobu domáceho dezodorantu budeme potrebovať pol šálky tekutého kokosového oleja, ¼ šálky jedlej sódy a ¼ šálky zemiakového alebo kukuričného škrobu. Aby hotová kozmetika príjemne voňala a zanechala túto vôňu na pokožke, mali by sme do zmesi pridať aj niekoľko kvapiek esenciálneho oleja. Ideálne je, ak je vôňa oleja osviežujúca – dobre by sa hodila napríklad vôňa limetky.

Všetky ingrediencie zmiešajte a hotovú zmes nalejte do sklenenej nádoby. Kozmetický prípravok môžete nanášať na pokožku rukami alebo špachtľou. Stojí za to vedieť, že jeho antibakteriálny účinok a schopnosť absorbovať vlhkosť vydržia až 12 hodín. Ide teda o lacný, účinný a prírodný spôsob, ako zabrániť nadmernému poteniu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vložte 5 kusov do misky a zalejte ich vodou. Na produkty kúpené v obchode rýchlo zabudnete

Hladká pleť za pár drobných? Je to možné! Táto maska hydratuje a odstraňuje jemné linky a vrásky

The post Prirodzené a účinné. Domáci dezodorant si môžete vyrobiť z kokosového oleja appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie