Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prísada, ktorú keď dáte do palaciniek, budete sa zalizovať za ušami

Palacinky nikdy nikoho neurazia. Deti ich milujú, dospelí nimi nepohŕdajú. Kto nemá rád sladké, vyberie si slanú náplň. Často sa však stane, že palacinky nedopadnú podľa našich predstáv. Trhajú sa, pripália, nasiaknu olejom alebo sú príliš hrubé. Nasledujúci recept vám poradí, ako pripraviť tenké palacinky. Tenké palacinky, ktoré sa nepripaľujú Čo potrebujeme? 200 g hladkej […]
Menej ako 1 min. min.

Palacinky nikdy nikoho neurazia. Deti ich milujú, dospelí nimi nepohŕdajú. Kto nemá rád sladké, vyberie si slanú náplň. Často sa však stane, že palacinky nedopadnú podľa našich predstáv. Trhajú sa, pripália, nasiaknu olejom alebo sú príliš hrubé. Nasledujúci recept vám poradí, ako pripraviť tenké palacinky.

Tenké palacinky, ktoré sa nepripaľujú

Čo potrebujeme?

200 g hladkej múky

2 vajcia

štipku soli

0,5 l mlieka

náplň (nutelu, džem, ovocie, cukor alebo možno šunku, syr, špenát, …)

Múku preosejte do misky. Ak nemáte sitko, premiešajte ho metličkou. Pridajte štipku soli. Aby ste sa vyhli hrudkám, postupne pridávajte múku a postupne prilievajte mlieko. Premiešajte metličkou. Nakoniec pridajte dve vajcia, premiešajte a cesto je hotové.

Pripravte si panvicu s nepriľnavým povrchom a rozohrejte varnú dosku. Panvicu pokvapkajte niekoľkými kvapkami oleja alebo na ňu dajte kocku masla. Keď je panvica horúca, nalejte do nej cesto a krúživými pohybmi ho rozotrite do všetkých strán. Po niekoľkých sekundách palacinku obráťte. S nepriľnavou panvicou je to radosť. Palacinky sú tenké a jemné ako interhotel.

A čo vo vnútri?

Ak si potrpíte na klasiku, s marmeládou nič nepokazíte. Deti milujú Nutellu. Ak ju doplníte čerstvo nakrájanými jahodami, neodolajú ani dospelí. Môžete vyskúšať aj írsky spôsob. Palacinku posypte cukrom a pokvapkajte čerstvou citrónovou šťavou. Pri podávaní ich doplňte ovocím alebo posypte práškovým cukrom.

Ďalšie skvelé tipy na špičkové palacinky

Prísady na palacinky neodmeriavajte od oka. Cesto sa bude trhať. Namiesto toho použite váhu a odmerku.

Používajte najkvalitnejšie prísady, čo sa odrazí aj na chuti. Vajíčka majte čerstvé a mlieko polotučné.

Okrem oleja môžete použiť aj bravčovú masť alebo najlepšie prepustené maslo (ghí).

Tuk naneste vo veľmi tenkej vrstve a rozotrite pomocou cukrárskeho štetca alebo papierového obrúska. Silná vrstva oleja bude palacinky smažiť nerovnomerne a budú zbytočne rozmočené.

Panvica nesmie byť ani príliš horúca ani málo horúca

Ak palacinky obrátite príliš skoro, roztrhnú sa. Je dôležité správne načasovať obracanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie