Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Príspevok na šport by sa mohol stať realitou. Takto bude fungovať v praxi

Minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS) verí, že v parlamente prejde príspevok na šport. Uviedol to v piatok na tlačovom brífingu v rámci konferencie Šport a spoločnosť v Poprade. Považuje to za prvý krok, ako podporiť klubovú činnosť a zároveň aj aktivitu detí do 18 rokov. Fungovať by mal podobne ako rekreačné […]
Menej ako 1 min. min.

Minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS) verí, že v parlamente prejde príspevok na šport. Uviedol to v piatok na tlačovom brífingu v rámci konferencie Šport a spoločnosť v Poprade. Považuje to za prvý krok, ako podporiť klubovú činnosť a zároveň aj aktivitu detí do 18 rokov. Fungovať by mal podobne ako rekreačné poukazy.

Príspevok by mal byť povinný pre zamestnávateľov s viac ako 49 pracovníkmi a má byť vo výške 55 percent oprávnených výdavkov na športové aktivity dieťaťa, maximálne do výšky 275 eur ročne na všetky deti zamestnanca.

Návrh ide o druhého čítania

Návrh z dielne koaličnej SNS, ktorý ide v parlamente do druhého čítania, je snahou zlepšiť zdravie detí a zabezpečiť, aby mali všetky deti prístup k športovým aktivitám. V uplynulých dňoch ale návrh kritizovala Asociácia priemyselných zväzov a dopravy (APZD). Upozornila, že návrh bol predložený bez diskusie so sociálnymi partnermi a bez analýzy dosahov na podnikateľské prostredie.

 

Predseda strany Andrej Danko už o tejto téme hovoril aj s ministrom práce Erikom Tomášom (Hlas-SD), keďže pojem príspevok na šport pozná aj Zákonník práce.

„Preto sa čudujem, že mnohí zamestnávatelia hovoria o nejakom krachu, mohli by si naštudovať Zákonník práce a nehovoriť, že ideme niečo likvidovať. Otvorili sme aj novú tému, verím, že pripravíme zákon, na základe ktorého by zdravotné poisťovne mali možnosť preplatiť a refundovať náklady spojené so zdravotnou prípravou, priblížil Danko. Jeho predstava je, že päť percent zdrojov zdravotných poisťovní by mohlo ísť práve na podporu športu.

Minister zároveň prezentoval aktivity smerujúce k podpore profesionálneho aj neprofesionálneho športu a najmä športovej infraštruktúry, ktoré rezort plánuje realizovať v budúcom roku. Slovensko má podľa neho v oblasti prípravy a vzdelávania v športe veľké rezervy, odhadol, že investičný dlh v tejto oblasti narástol na viac ako 400 miliónov eur. Dodal, že vďaka trojnásobnému navýšeniu prostriedkov vo Fonde na podporu športu pozdvihnú šport na úplne novú a predovšetkým udržateľnú úroveň.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Zlepšiť sa musí aj príprava olympionikov

„Máme v parlamente dva zákony, ktoré výrazným spôsobom navyšujú financovanie športu, nielen infraštruktúry, ale aj prevádzky, rozvíjame regionálne aspekty. Zameriavame sa aj na problematiku školských športov a načrtli sme veľa systematických riešení, aby sme podporili účasť na olympiádach alebo výraznejšie úspechy,“ priblížil Keketi. Zdôraznil, že podpora športu v budúcom roku porastie zo 100 miliónov na približne 160 miliónov eur.

Danko tiež upozornil, že je potrebné zlepšiť prípravu olympijských športovcov.

„Verím, že v parlamente dôjde k schváleniu zákona o Fonde na podporu športu. Budúci rok bude na športoviská vyčlenených 60 miliónov eur, čo je historicky najviac. Poberatelia musia byť mestá a ´vúcky´, tie peniaze musia byť adresné, pretože šport nie je len fenomén zdravia, je to aj veľký biznis, kde pre štát dokážeme zarobiť peniaze,“ skonštatoval Danko.

Podotkol, že Slovensko sa chce v budúcnosti uchádzať o organizáciu veľkých medzinárodných podujatí. V tejto súvislosti pripravuje rezort pasportizáciu, aby bolo jasné, aké športy vieme rozvíjať, aké športoviská potrebujeme a o aké podujatia sa budeme môcť uchádzať.

The post Príspevok na šport by sa mohol stať realitou. Takto bude fungovať v praxi appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie