Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Privado ID, definuje budúcnosť digitálnej identity

V ére digitálnej transformácie sa čoraz viac zdôrazňuje potreba bezpečných, súkromných a overiteľných digitálnych identít. Spoločnosť Privado ID, pôvodne známa ako Polygon ID, stojí na čele tejto revolúcie s ambíciou posunúť hranice toho, ako môžeme spravovať a chrániť svoje digitálne ja. Spoločnosť Privado ID, ktorá je teraz nezávislým subjektom, sa oddelila od spoločnosti Polygon Labs […]
Menej ako 1 min. min.

V ére digitálnej transformácie sa čoraz viac zdôrazňuje potreba bezpečných, súkromných a overiteľných digitálnych identít. Spoločnosť Privado ID, pôvodne známa ako Polygon ID, stojí na čele tejto revolúcie s ambíciou posunúť hranice toho, ako môžeme spravovať a chrániť svoje digitálne ja.

Spoločnosť Privado ID, ktorá je teraz nezávislým subjektom, sa oddelila od spoločnosti Polygon Labs a prináša svoje protokolovo agnostické riešenie kontroly identity založené na vlastnej identite pre širší okruh aplikácií. Tento krok umožňuje spoločnosti Privado ID rozšíriť svoj dosah aj mimo siete Polygon a otvára nové možnosti integrácie a interoperability v rôznych blockchainových ekosystémoch.

Privado ID využíva technológiu zero-knowledge (ZK), ktorá je základom ochrany osobných údajov a zabezpečenia autenticity bez potreby uchovávania alebo zdieľania informácií tretími stranami. Táto technológia umožňuje používateľom preukázať určité aspekty svojej identity, napríklad vek alebo jedinečnosť, bez toho, aby museli prezradiť citlivé osobné údaje. Tým sa zvyšuje ochrana pred Sybilovými útokmi, uľahčuje implementácia airdropov a iných stimulov a podporuje obchodovanie na decentralizovaných burzách.

Privado ID nachádza uplatnenie aj v tradičných finančných odvetviach, ako je prevod cenných papierov, duševného vlastníctva, práv na pozemky a iných tokenizovaných aktív. Vďaka tomuto riešeniu môžu používatelia obnoviť svoje identifikačné súbory pomocou počiatočných fráz, pretože identity sú uložené lokálne v peňaženkách, čo zvyšuje bezpečnosť a kontrolu nad osobnými údajmi.

Význam systému Privado ID ešte viac narastá v súvislosti s novými európskymi nariadeniami o digitálnych dokladoch totožnosti, kde by podľa všetkého mohli ZK-dôvery zohrávať kľúčovú úlohu. Privado ID sa tak stáva súčasťou širšieho úsilia o využívanie technológie ZK v rámci spoločnosti Polygon, ktorá začala vyvíjať svoje riešenie identity v marci 2022 a uviedla ho na trh o rok neskôr.

S potenciálom rozšírenia do metaversa, herného priemyslu a nevymeniteľných tokenov (NFT) a s dôkazom konceptu s viacerými bankami a finančnými inštitúciami, ako sú Deutsche Bank a Consensys, sľubuje Privado ID revolúciu v spôsobe interakcie a overovania našich identít v digitálnom svete.

Privado ID je príkladom toho, ako môžu inovácie v oblasti blockchainu a kryptografie priniesť významné výhody jednotlivým používateľom a celému odvetviu. S dôrazom na súkromie, kontrolu používateľov a interoperabilitu ukazuje Privado ID cestu do budúcnosti, v ktorej je digitálna identita chránená, ale zároveň flexibilná a dostupná pre rôzne aplikácie a služby. Tento vývoj je dôležitým krokom nielen pre spoločnosti Polygon a Privado ID, ale aj pre celý ekosystém Web3 a digitálne hospodárstvo ako celok.

Zdroj: cointelegraph

Príspevok Privado ID, definuje budúcnosť digitálnej identity je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie