Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Proces přistoupení Gruzie k EU je pozastaven především kvůli anti-LGBTQ zákonům: Hrozí převrat?

O převrat se samozřejmě bezpočet v zemi působících neziskovek s pomocí indoktrinované mládeže pokoušel teprve nedávno, ovšem neúspěšně. Je jen málo pravděpodobné, že záhy nedojde k dalším pokusům o svržení vlády a instalaci nějaké jiné, plně loutkové. Brusel nyní odložil proces přistoupení Gruzie k EU. Důvodem jsou „nevítané“ zákony týkající se zahraničního vlivu a LGBTQ […]
Menej ako 1 min. min.

O převrat se samozřejmě bezpočet v zemi působících neziskovek s pomocí indoktrinované mládeže pokoušel teprve nedávno, ovšem neúspěšně. Je jen málo pravděpodobné, že záhy nedojde k dalším pokusům o svržení vlády a instalaci nějaké jiné, plně loutkové.

Brusel nyní odložil proces přistoupení Gruzie k EU. Důvodem jsou „nevítané“ zákony týkající se zahraničního vlivu a LGBTQ komunity. Budou v Tbilisi brzy scény jako z Majdanu? Lze očekávat rozšíření prozápadních protestů.

Zejména ve východní Evropě a na Kavkaze se západní státy a neziskovky snaží otevřeně i skrytě ovlivňovat občanskou společnost a politiku.

Gruzínská vláda to chce zveřejnit a schválila zákon, který ukládá povinnost hlásit zahraniční financování neziskových organizací působících v zemi. To kritizuje prozápadní opozice i Evropská unie, protože podobný zákon před pár lety zavedlo i Rusko.

Podobné zákony a předpisy však existují v mnoha západních zemích, mimo jiné v USA a Izraeli. Proč? Protože ne každá vláda má ráda, když cizí vlády a organizace mají příliš velký vliv na její obyvatelstvo. Ale protože jde především o západní vliv v Gruzii, tlak se zvyšuje.

Masové protesty opozice jsou tedy vlastně na denním pořádku.

V převážně křesťansko-konzervativní zemi byly také přijaty nové zákony, které zakazují LGBTQ propagandu a operace změny pohlaví. Již neexistuje registrace partnerství osob stejného pohlaví a homosexuální páry také nesmějí adoptovat děti.

Vztahy osob stejného pohlaví se již nesmějí promítat v televizi a v kinech (což pravděpodobně povede k zákazu mnoha produkcí Hollywoodu a Netflixu) – nicméně všechna tato opatření údajně porušují takzvané západní hodnoty.

To nyní vedlo k tomu, že Evropská rada vyjádřila „vážné obavy“ a pozastavila proces přistoupení země. Očekává se, že tento krok povede i k rozsáhlejším protestním opatřením prozápadní opozice.

Západem podporované svržení jako to, které vyplynulo z protestů na Majdanu v Kyjevě v letech 2013/2014, by bylo zcela myslitelné. Masové protesty z posledních několika měsíců (viz tweet níže) jsou předzvěstí.

Gruzie má vstoupit jak do Evropské unie (EU) tak do NATO – podobně jako je to plánováno pro Ukrajinu. Pro transatlantickou vojenskou alianci jsou tyto dva státy životně důležité, pokud jde o strategii obklíčení Ruska.

Zažívá nyní Gruzie deset let po převratu na Majdanu na Ukrajině podobný politický převrat?

 

EUROMAIDAN 2.0: 60,000 pro-EU Georgians protest against the foreign agents bill. Biden called the bill “Kremlin-sponsored.” (It’s a WEAKER version of the US’ own FARA law). Overwhelming majority of Georgia’s democratically-elected Parliament voted for this law to… https://t.co/NZ1G0fg9R8 pic.twitter.com/093d857D36

— Towhee (@amborin) May 12, 2024

Remember this? This is how it all started…

November 2013, days before the EuroMaidan protests started. A deputy denounces in the Ukrainian Parliament that the United States is preparing a civil war in Ukraine, and that alleged “NGOs” are organising a coup from inside the US… pic.twitter.com/9DFpJsmWMJ

— Project TABS (@ProjectTabs) February 8, 2024

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie