Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prohra s Motoristy je zdvižený prst, lidé ale u eurovoleb experimentují, zní od Starostů

Starostové získali v klání o europarlament dva mandáty. Ve Štrasburku zasednou Danuše Nerudová a Jan Farský (oba STAN). Výsledek však vládní subjekt spíše zklamal. „Určitě budeme analyzovat, jak jsme si v hlasování stáli. Za Starosty nás velmi mrzí, že nás porazilo komunistické hnutí Stačilo! a Přísaha s Motoristy sobě,“ zhodnotila Pivoňka Vaňková. K TÉMATU: Jako jediní […]
Menej ako 1 min. min.

Starostové získali v klání o europarlament dva mandáty. Ve Štrasburku zasednou Danuše Nerudová a Jan Farský (oba STAN). Výsledek však vládní subjekt spíše zklamal. „Určitě budeme analyzovat, jak jsme si v hlasování stáli. Za Starosty nás velmi mrzí, že nás porazilo komunistické hnutí Stačilo! a Přísaha s Motoristy sobě,“ zhodnotila Pivoňka Vaňková.

K TÉMATU: Jako jediní jsme se postavili proti Turkovi, pronesla Nerudová. Je to smutná zpráva o stavu společnosti

„Je to pro nás určitě zdvižený prst. Do budoucna budeme chtít naše potenciální voliče získat na naši stranu, protože STAN je spíše stranou druhé volby,“ pronesla zákonodárkyně ve vysílání CNN Prima NEWS s tím, že lidé dávají přednost jiným vládním stranám.

Zároveň však uvedla, že rovnítko mezi eurovolbami a jiným hlasováním neodpovídá realitě. „V minulosti se mnohokrát ukázalo, že lidé tyto volby vnímají druhořadě a často v nich experimentují,“ poznamenala.

Poslankyně Margita Balaštíková (ANO) řekla, že výsledky jsou především signálem kabinetu Petra Fialy (ODS). „Občané dali najevo, že jsou kvůli vládě hodně zatíženi. Nedošlo ke splnění předvolebních slibů, takže pohár přetekl.“

Tématem byly i koncesionářské poplatky, které by se měly podle vládního návrhu zvýšit. „Chceme, aby veřejnoprávní média nebyla financována ze státního rozpočtu, protože se zvyšuje šance politického ovlivnění. Vzhledem k tomu, že k navýšení nedošlo od roku 2008, to považuji za legitimní,“ řekla Pivoňka Vaňková.

Balaštíková však úpravu vidí jen jako „další zvýšení daní“. „Financování veřejnoprávních médií by mělo jít ze státního rozpočtu, jako je to v případě dalších zemí EU,“ podotkla zákonodárkyně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemětřesení v Německu? Výsledek AfD je šokující, říká Zrno. Odhalil příčiny vzestupu pravice

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie