Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prominentní katolíci v prohlášení vyzývají papeže k rezignaci a pokud odmítne, vyzývají biskupy a kardinály k jeho sesazení

Od samého začátku, co Bergoglio za poněkud podivných okolností nastoupil na svůj post, bylo jasné, že byl dosazen s cílem církev zničit a pomoci islamizovat Evropu. Od samého začátku plně podporuje kompletní globalistickou agendu – od výměny obyvatel a islamizace, přes LGBTQ, genové injekce až po klimaalarmismus. To a mnohé další už vadí možná i […]
Menej ako 1 min. min.

Od samého začátku, co Bergoglio za poněkud podivných okolností nastoupil na svůj post, bylo jasné, že byl dosazen s cílem církev zničit a pomoci islamizovat Evropu.

Od samého začátku plně podporuje kompletní globalistickou agendu – od výměny obyvatel a islamizace, přes LGBTQ, genové injekce až po klimaalarmismus.

To a mnohé další už vadí možná i většině katolíků, což dávají stále častěji najevo. Nyní skupina prominentních katolíků vydala prohlášení, které bylo zaslané jak papeži, tak biskupům a kardinálům (z nichž většina jsou ovšem Františkovi chráněnci).

Prohlášení je velmi dlouhé, neboť jen výčet hříchů a jejich popis je tak dlouhý, že by to snad vydalo na menší knihu. Proto zde zveřejním jen jeho část. Máte-li o tuto tematiku obzvlášť zájem, pak si můžete velmi dlouhý výčet a detailní popis jeho hříchů přečíst v původním zdroji (web je anglicky) nebo ke stažení v PDF zde.

Dlouhé prohlášení představuje shrnutí interakcí a jednání papeže Františka s řadou významných osobností Církve, jako jsou kardinálové Godfried Danneels, Reinhard Marx, Theodore McCarrick, Wilton Gregory a Víctor Manuel Fernández (pozn.: jde zpravidla o pedofilní jedince nebo o ty, kteří kryli sexuální zneužívání dětí).

Skupina 17 vědců a aktivistů vydala dlouhé prohlášení, v němž vyzývá papeže Františka k rezignaci nebo k formální výzvě kardinálského kolegia. 

Sedmnáct signatářů uvedlo, že František svými slovy a činy „způsobil bezprecedentní krizi v katolické církvi“ a potvrdilo, že papež od nástupu na papežský stolec v březnu 2013 způsobil církvi a celému světu velkou škodu.

V prohlášení vydaném 2. května pozdě večer signatáři uvedli, že „členové církevní hierarchie mají povinnost jednat, aby zabránili Františkovi způsobit další škody.“

Dodali:

Vyzýváme proto papeže Františka, aby rezignoval na papežský úřad a činil pokání za své činy. Pokud tak neučiní, žádáme kardinály a biskupy katolické církve, aby požádali papeže Františka, aby se vzdal úřadu papeže.

Pokud by k tomu nakonec nedošlo, pak signatáři vyzvali kardinály a biskupy, aby prohlásili, že František nějakým způsobem ztratil papežství:

Pokud odmítne rezignovat nebo odvolat hereze, které zastával, žádáme, aby prohlásili, že ztratil papežský úřad.

Signatáři připisují zmíněnou „bezprecedentní krizi“ dvěma věcem:

Papež František se dopustil trestných činů, které těžce poškozují církev i jednotlivé věřící.

Ukázal, že odmítá katolickou víru, a pracoval na zničení víry ostatních katolíků.

Signatáři a jejich obvinění

Sedmnáct signatářů tvoří akademici, aktivisté z různých sfér církevního života a jeden kněz: 

Rev. Linus F. Clovis, Ph. D., MSc, JCL, STB
Yves Daoudal: šéfredaktor časopisu Reconquête a viceprezident Charlierova centra
Dániel Fülep: teolog, Maďarsko
Maria Guarini: redaktorka, Chiesa e post concilio
Michael Kakooza, Ph. D.: Strategické řízení, východní Afrika
Thaddeus J. Kozinski, Ph. D.: profesor filozofie, Memoria College
Peter A. Kwasniewski, Ph. D.
John R.T. Lamont, DPhil
John Rist, Ph. D.: Profesor klasické a raně křesťanské filozofie a teologie (v.v.)
Dr. Cesar Felix Sánchez Martínez: profesor filozofie, Universidad Nacional de San Agustin, Peru
Wolfram Schrems, Mag. theol., Mag. phil.
Peter Stephan, Dr. phil. habil: profesor teorie architektury a dějin umění, Univerzita aplikovaných věd, Postupim
Anna Silvas, Ph. D.: Specialistka na řecké otce, UNE, Austrálie (v.v.)
John-Henry Westen, M.A.: Zakladatel a editor, LifeSiteNews
Michael Wiitala, Ph. D.: Docent filozofie, Clevelandská státní univerzita
Elizabeth F. Yore, Esq.: Zakladatelka, Yore Children
John Zmirak, Ph. D.: Vedoucí redaktor, The Stream

Dlouhé prohlášení představuje shrnutí jeho interakcí a jednání s řadou významných osobností Církve, jako jsou kardinálové Godfried Danneels, Reinhard Marx, Theodore McCarrick, Wilton Gregory a Víctor Manuel Fernández.

Rozsáhlý seznam osob, které signatáři předložili, je podle nich součástí Františkovy „historie ochrany sexuálních násilníků, která ilustruje jeho charakter a modus operandi.“ 

Signatáři obviňují Františka ze spáchání „jiných zločinů včetně hereze“ a dosvědčují, že uvedené činy jsou „zločiny, protože porušují buď kanonické právo, právo světských států, přirozený zákon, Boží pozitivní zákon nebo nějakou kombinaci zákonů z těchto různých právních systémů.“

Uvádějí také řadu dalších kroků, které František během svého pontifikátu vykonal, jako je jeho tajná dohoda s Čínou, jeho omezení tradiční mše a schvalování požehnání pro páry stejného pohlaví, přičemž dále dosvědčují, že František „veřejně a tvrdošíjně odporoval řadě ústředních nauk katolické víry.“

Signatáři však nesvalili veškerou vinu na Františka a uvedli, že je „produktem širší krize v Církvi“. Signatáři podali historický nástin vývoje modernismu a napsali, že „během složitých událostí Druhého vatikánského koncilu dosáhli neomodernisté značného vlivu“.

Rezignovat nebo být sesazen

Poté, co signatáři podrobně popsali svůj seznam stížností na papeže, požadovali, aby kardinálové a biskupové jednali proti Františkovi v případě, že neodstoupí dobrovolně: 

Je chybou a hříchem, když věrní biskupové a kardinálové nedělají nic v naději, že papež František brzy zemře a bude nahrazen někým lepším.

Papež František den za dnem způsobuje neustálou škodu duším a Církvi. Věřící mají právo očekávat, že je jejich věřící pastýři ochrání před jeho útoky. Tito pastýři mají před Bohem povinnost je chránit, a pokud tuto povinnost nesplní, přivede na ně věčný trest.

„Jako první krok by biskupové a kardinálové Církve měli vynaložit veškeré úsilí, aby přiměli papeže Františka k rezignaci,“ napsali.

I když uznávají, že papežská rezignace je „mimořádná událost, která by se neměla stát,“ tvrdili, že Františkova rezignace by byla „tím nejmenším zlým výsledkem, který je k dispozici.“

Pokud by neodstoupil, signatáři argumentovali, že je „povinností biskupů a kardinálů přikročit k prohlášení, že ztratil papežský úřad pro herezi.“

V případě, že neexistuje dostatečně velký sbor kardinálů a biskupů, který by deklaraci uskutečnil, signatáři požádali preláty, aby vytvořili skupinu, která by „veřejně varovala věřící před jeho zločiny a herezemi, prohlásila, že jeho setrvání v papežském úřadu je zpochybněno kvůli jeho herezi, a napomenuli věřící, aby nevěřili jeho prohlášením a neposlouchali jeho příkazy, pokud není na nezávislých základech jasné, že by tato prohlášení a příkazy by měly být respektovány.“

Dále už následuje výše uvedená stručná výzva k odstoupení a následně velmi dlouhý seznam „hříchů,“ kterých se Bergoglio dopustil.

Mimo dlouhého seznamu církevních představitelů, které podporuje i poté, co se prozradily jejich sexuální eskapády, připomínají také například jeho uctívání Pačamamy, odstranění biskupů, kteří nesdílí jeho názory, podporu sňatků homosexuálů, uctívání islámu a mnoho dalších prohřešků…

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie