Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Protestom pred domami politikov má odzvoniť. Akú podobu dostane lex atentát, ktorý chystá koalícia?

Sprísnené bezpečnostné opatrenia potrvajú až do inaugurácie Petra Pellegriniho za prezidenta. Povedal to po stredajšej Bezpečnostnej rade minister vnútra a nový líder Hlasu Matúš Šutaj Eštok. Nová hlava štátu prevezme úrad v sobotu 15. júna. V stredu sa očakávalo, že vláda po zasadaní predstaví prvé návrhy v rámci balíka lex atentát, ktoré majú za úlohu […]
Menej ako 1 min. min.

Sprísnené bezpečnostné opatrenia potrvajú až do inaugurácie Petra Pellegriniho za prezidenta. Povedal to po stredajšej Bezpečnostnej rade minister vnútra a nový líder Hlasu Matúš Šutaj Eštok. Nová hlava štátu prevezme úrad v sobotu 15. júna.

V stredu sa očakávalo, že vláda po zasadaní predstaví prvé návrhy v rámci balíka lex atentát, ktoré majú za úlohu sprísniť bezpečnosť a znížiť mieru nenávisti, násilia a emócií v spoločnosti. Ešte minulý týždeň to avizoval podpredseda vlády, Smeru a minister obrany Robert Kaliňák. Koalícia nakoniec tento termín posunula o týždeň.

„Niekedy mám rýchle ústa a neuvedomil som si, že to ešte nebude možné,“ obhajoval sa Kaliňák. Napriek tomu sa v zákulisí už rodia prvé návrhy. Plánujú o nich rokovať na koaličnej rade začiatkom budúceho týždňa a o konkrétnych zneniach na budúcu stredu na vláde. Následne poputujú do parlamentu.

Zatiaľ sa odkladá

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 82% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie