Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Proti migréne bojujem len touto metódou. Vždy funguje a prináša úľavu

27.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nikodash). Príznaky migrény môžete zmierniť tým, že sa vyhnete známym spúšťačom, ako sú niektoré potraviny a výživové doplnky. Pomôcť vám môžu aj iné postupy, napríklad hydratácia organizmu a cvičenie jogy. Niektoré z domácich praktík vám môžu priniesť neuveriteľnú úľavu. Niektoré z domácich praktík vám môžu priniesť neuveriteľnú úľavu v […]
Menej ako 1 min. min.

27.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nikodash).

Príznaky migrény môžete zmierniť tým, že sa vyhnete známym spúšťačom, ako sú niektoré potraviny a výživové doplnky. Pomôcť vám môžu aj iné postupy, napríklad hydratácia organizmu a cvičenie jogy. Niektoré z domácich praktík vám môžu priniesť neuveriteľnú úľavu.

Niektoré z domácich praktík vám môžu priniesť neuveriteľnú úľavu v boji proti migréne.
Foto: shutterstock/Nikodash

Záchvaty migrény nie sú typické bolesti hlavy. Môžete pociťovať silnú bolesť, nevoľnosť a precitlivenosť na svetlo a zvuk. Keď sa vyskytne záchvat migrény, môže to narušiť každodenné činnosti, ako je napríklad chodenie do práce alebo do školy. Prírodné prostriedky môžu pomôcť predchádzať záchvatom migrény alebo aspoň znížiť ich závažnosť a trvanie, čo vám umožní pokračovať v každodennom živote.

Levanduľový olej je skvelý pri migréne

Vdychovanie levanduľového oleja môže zmierniť bolesť pri migréne.
Foto: pexels/Mareefe

Vdychovanie levanduľového oleja môže zmierniť bolesť pri migréne. Levanduľový olej môžete vdychovať priamo alebo ho môžete zriediť s nosným olejom a v malom množstve naniesť na spánky. Staršia randomizovaná kontrolovaná štúdia z roku 2016 ukázala, že 3 mesiace levandule ako profylaktickej liečby, t. j. aplikovanej pred začiatkom záchvatu migrény, znížili frekvenciu a závažnosť záchvatov migrény až o niekoľko frekvencií.

Kofeín

Najlepším liekom na migrénu je čierna káva s plátkom citróna.
Foto: shutterstock/Narong Jhanwattana

Ide o zložku kávy a niektorých ďalších potravín a nápojov, ktorá môže priniesť miernu úľavu. Môže tiež pomôcť telu rýchlejšie absorbovať niektoré lieky proti migréne. Najlepším liekom na migrénu je čierna káva s plátkom citróna. Ale buďte si istí. Na kofeín sa môžete stať závislí, čo môže viesť k abstinenčným príznakom, ako je únava a ďalšie bolesti hlavy.

Zázvor

Zázvor má podobnú účinnosť ako lieky proti bolesti.
Foto: shutterstock/Jr images

Zázvor je známy tým, že zmierňuje nevoľnosť spôsobenú mnohými ochoreniami vrátane migrény. Môže mať aj analgetický účinok pri záchvatoch migrény. Podľa prehľadu výskumu Trusted Source z roku 2020 sa v jednej štúdii zistilo, že zázvor má podobnú účinnosť ako lieky proti bolesti.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Otrávia pľúca a mozog a stále ich kupujeme vo veľkom, pretože sú lacné

Toto vám lekári nepovedia. Pite dvakrát denne a kilá zmiznú

The post Proti migréne bojujem len touto metódou. Vždy funguje a prináša úľavu appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie