Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„Provojnoví politici štátov Európskej únie boli v eurovoľbách potrestaní. Výsledok hlasovania je zlým znamením pre Bidena,“ vyhlásil americký whistleblower Edward Snowden

www.slovanskenoviny.sk/rss Bývalý spolupracovník americkej Národnej agentúry pre bezpečnosť (NSA), ktorý prezradil utajené informácie o sledovacích programov vlády Spojených štátov, komentoval výsledok volieb do Európskeho parlamentu. Provojnoví politici EÚ boli vo voľbách do Európskeh parlamentu „potrestaní“, uviedol v pondelok whistleblower NSA Edward Snowden v reakcii na výsledok volieb do Európskeho parlamentu, ktoré sa skončili v nedeľu. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Bývalý spolupracovník americkej Národnej agentúry pre bezpečnosť (NSA), ktorý prezradil utajené informácie o sledovacích programov vlády Spojených štátov, komentoval výsledok volieb do Európskeho parlamentu.

Provojnoví politici EÚ boli vo voľbách do Európskeh parlamentu „potrestaní“, uviedol v pondelok whistleblower NSA Edward Snowden v reakcii na výsledok volieb do Európskeho parlamentu, ktoré sa skončili v nedeľu. Hlasovanie občanov členských štátov EÚ ukazuje príklon voličov k pravicovým a konzervatívnym stranám, najmä vo Francúzsku a Nemecku, kde podľa prognóz porazili vládne strany prezidenta Emmanuela Macrona a kancelára Olafa Scholza.

Snowden vo svojom príspevku na sieti X (predtým Twitter) napísal, že porážka provojnových politikov v eurovoľbách „nie je dobrým znamením pre [prezidenta USA Joea] Bidena“, čím naznačil, že Washington je ten, kto rozhoduje o tom, kedy sa konflikty začínajú a končia.

Počas víkendu sa eurovolieb v 27 členských štátoch EÚ zúčastnili stovky miliónov ľudí. Z výsledkov vyplýva jasný nárast podpory konzervatívnych a pravicových strán, nakoľko ľudia čoraz viac odmietajú súčasnú politiku Európskej únie, najmä pokiaľ ide o migráciu, klímu, vojenskú podporu Ukrajiny a sankcie voči Rusku.

Vo Francúzsku získalo pravicové Národné zhromaždenie, ktoré predtým viedla Marine Le Penová, viac ako 30 % hlasov, zatiaľ čo Macronova strana Obroda dosiahla len približne 15 %, čo francúzskeho lídra prinútilo rozpustiť Národné zhromaždenie a vypísať predčasné parlamentné voľby.

V Nemecku dosiahli Scholzovi vládnuci sociálni demokrati podľa prognóz najhoršie výsledky za posledné desaťročia, keď získali len 14 % hlasov, zatiaľ čo pravicová Alternatíva pre Nemecko (AfD) by mala skončiť na druhom mieste s odhadovanými 15 %. Stredopravej aliancii CDU-CSU sa predpovedá zisk približne 30 % hlasov.

Podobné výsledky zaznamenali konzervatívne strany aj v iných štátoch EÚ vrátane Belgicka, Holandska a Talianska.

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová prisľúbila, že blok bude pokračovať v „proukrajinskej ceste“, keďže sa predpokladá, že jej centristická frakcia EPP zostane najväčšou skupinou v Európskom parlamente s odhadovanými 26 % kresiel.

Zdroj: rt.com
Preklad: InfoVojna

Príspevok „Provojnoví politici štátov Európskej únie boli v eurovoľbách potrestaní. Výsledok hlasovania je zlým znamením pre Bidena,“ vyhlásil americký whistleblower Edward Snowden je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie