Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prvý demokratický zákonodarca v Spojených štátoch vyzval Bidena, aby po debatnom fiasku vzdal boj o Biely dom

Člen americkej Snemovne reprezentantov Lloyd Doggett dnes ako prvý demokratický zákonodarca verejne vyzval prezidenta Joea Bidena, aby sa vzdal nominácie Demokratickej strany do prezidentských volieb, ktoré sa budú konať tento rok na jeseň, a neusiloval sa tak o znovuzvolenie prezidentom Spojených štátov. Poukázal pri tom na nepresvedčivý Bidenov výkon v predvolebnej debate s republikánskym protikandidátom […]
Menej ako 1 min. min.

Člen americkej Snemovne reprezentantov Lloyd Doggett dnes ako prvý demokratický zákonodarca verejne vyzval prezidenta Joea Bidena, aby sa vzdal nominácie Demokratickej strany do prezidentských volieb, ktoré sa budú konať tento rok na jeseň, a neusiloval sa tak o znovuzvolenie prezidentom Spojených štátov.

Poukázal pri tom na nepresvedčivý Bidenov výkon v predvolebnej debate s republikánskym protikandidátom Donaldom Trupom z minulého týždňa. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na kongresmanovo vyhlásenie.

Doggett, 77-ročný zástupca za štát Texas, ktorý v Kongrese podľa AP pôsobí už pätnáste volebné obdobie, ocenil Bidenov “transformačný” prvý prezidentský mandát, ale uviedol, že je načase, aby sa vo voľbách 5. novembra Trumpovi postavil iný člen strany.

Fiasko číslo 2. Ako sa klamalo o Bidenovi a všetci to vedeli

“Moje rozhodnutie zverejniť tieto silné výhrady nebolo ľahké a v žiadnom prípade neznižuje môj rešpekt ku všetkému, čo prezident Biden dosiahol,” uviedol Doggett vo vyhlásení. “Uznávam, že na rozdiel od Trumpa bol prezident Biden vždy v prvom rade oddaný našej krajine, nie sebe, a preto dúfam, že urobí toto bolestné a ťažké rozhodnutie a odstúpi. Úctivo ho k tomu vyzývam,” dodal.

Bidenov volebný tím na žiadosť agentúry Reuters o komentár bezprostredne nereagoval. Prezidentov tím sa snaží presvedčiť amerických voličov, z ktorých väčšina sa podľa prieskumov domnieva, že 81-ročný Biden je na výkon druhého funkčného obdobia na čele americkej administratívy príliš starý, že súčasný prezident je pre súboj so svojím predchodcom vo funkcii tou najlepšou voľbou.

Neistý Bidenov výkon vo štvrtkovej televíznej debate s Trumpom, ktorý mnohí označujú za debakel či katastrofu, však mal práve opačný účinok. Prezidentov tím sa odvtedy usilovne snaží presvedčiť hlavných sponzorov predvolebnej kampane, že išlo len o náhodnú indispozíciu, poznamenal Reuters. Bidenov slabý výkon vyvolal okamžitú paniku aj medzi jeho najzarytejšími priaznivcami, čo mnohých viedlo k pochybnostiam, či je práve tento kariérny politik tým najsilnejším kandidátom demokratov, ktorý sa má v novembri stretnúť s Trumpom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie