Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pump.fun pod hackerským útokom

V súčasnosti sa odohráva jeden z najvýznamnejších bezpečnostných incidentov v ekosystéme Solana, ktorý sa týka platformy Pump.fun, známej svojou schopnosťou uľahčovať vytváranie a spúšťanie meme coinov. Tento incident, ktorý sa odohral 16. mája 2024, odhalil zraniteľnosť v systéme, ktorá bola zneužitá prostredníctvom bleskových pôžičiek, čo je forma kryptomenovej transakcie umožňujúca požičanie veľkého množstva aktív na […]
Menej ako 1 min. min.

V súčasnosti sa odohráva jeden z najvýznamnejších bezpečnostných incidentov v ekosystéme Solana, ktorý sa týka platformy Pump.fun, známej svojou schopnosťou uľahčovať vytváranie a spúšťanie meme coinov. Tento incident, ktorý sa odohral 16. mája 2024, odhalil zraniteľnosť v systéme, ktorá bola zneužitá prostredníctvom bleskových pôžičiek, čo je forma kryptomenovej transakcie umožňujúca požičanie veľkého množstva aktív na veľmi krátky čas bez potreby zabezpečenia.

Podľa dostupných informácií bol útok na Pump.fun uskutočnený prostredníctvom manipulácie s krivkou väzieb, ktorá je kľúčovým prvkom v procese vytvárania a distribúcie nových tokenov na platforme. Útočník, identifikovaný pod pseudonymom Stacc, využil službu kryptopôžičiek na získanie dostatočného množstva tokenov Solana (SOL), ktoré následne použil na nákup meme coinov na platforme Pump.fun. Tento postup mu umožnil obísť bežné platobné požiadavky a získať tokeny bez skutočného zaplatenia, čo viedlo k naplneniu bondingovej krivky na 100% a zablokovaniu zoznamu na decentralizovanej burze Raydium.

Tento incident vyvolal obavy nielen medzi používateľmi platformy, ale aj v širšej krypto komunite, pretože Pump.fun je považovaná za významného hráča na trhu s meme coinmi v rámci Solany. Následky tohto zneužitia môžu mať dlhodobý dopad na dôveru v ekosystém a na hodnotu meme coinov, ktorých trhová kapitalizácia nedávno dosiahla 58 miliárd dolárov.

V reakcii na incident Pump.fun pozastavila obchodovanie a aktualizovala svoje smart kontrakty, aby zabránila ďalšiemu zneužitiu. Tím tiež ubezpečil používateľov, že celková hodnota uzamknutá v protokole je bezpečná. Zároveň sa začalo vyšetrovanie s cieľom zistiť presný rozsah škôd a identifikovať ďalšie možné slabiny v systéme.

Tento prípad poukazuje na potrebu zvýšenej ostražitosti a zlepšenia bezpečnostných protokolov v decentralizovaných financiách (DeFi), kde inovácie a rýchly rast prinášajú nielen nové príležitosti, ale aj nové riziká. Je dôležité, aby sa komunity, vývojári a používatelia učili z takýchto incidentov a spolupracovali na vytváraní robustnejších a bezpečnejších systémov, ktoré dokážu odolávať podobným hrozbám v budúcnosti.

Zdroj. cryptonews

Príspevok Pump.fun pod hackerským útokom je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie