Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Púpava pokryla celý trávnik? Nemusíte ich vytrhávať. Všetko, čo musíte urobiť, je použiť tento domáci sprej

07.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jay Crihfield). Jar je obdobím, kedy púpavy začínajú pokrývať celý trávnik. Záhradníci bojujú s touto rastlinou a snažia sa ju odstrániť zo záhrady a pozemku. Bohužiaľ, odstránenie púpavy je ťažšie, ako si každý myslí. Ako teda odstránime burinu? Prečítajte si o účinnom domácom postreku. Tento produkt máte vo svojej […]
Menej ako 1 min. min.

07.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jay Crihfield).

Jar je obdobím, kedy púpavy začínajú pokrývať celý trávnik. Záhradníci bojujú s touto rastlinou a snažia sa ju odstrániť zo záhrady a pozemku. Bohužiaľ, odstránenie púpavy je ťažšie, ako si každý myslí. Ako teda odstránime burinu? Prečítajte si o účinnom domácom postreku. Tento produkt máte vo svojej kuchynskej skrinke.

Púpava pokryla celý trávnik? Nemusíte ich vytrhávať. Všetko, čo musíte urobiť, je použiť tento domáci sprej.
Foto: shutterstock/Dean Clarke

Púpava, biela púpava a iné záhradné rastliny

Púpava je na rozdiel od bielej púpavy jedlá, no obe majú zlý vplyv na trávnik a iné záhradné rastliny. Púpavu je ťažké odstrániť, pretože kvitne niekoľkokrát do roka a jej semená sú vetrom prenášané na veľké vzdialenosti.

Na malom kúsku zeme sa zakorenia obe. Kvitnú vedľa iných záhradných rastlín a kradnú im prístup k svetlu a vode. To isté platí pre trávnik. Preto sa oplatí bojovať s týmito dvoma burinami naraz.

Domáci sprej na púpavy. Stačia 4 polievkové lyžice kuchynského produktu

Púpavu možno odburiňovať rôznymi spôsobmi, viac aj menej efektívne. Mnoho ľudí sa snaží zbaviť buriny pravidelným kosením trávnika. Vďaka tomu obmedzujú šírenie rastliny. Iní odstraňujú burinu tak, že ju vytrhnú za korene.

Bohužiaľ, vyťahovanie ručne je únavné a poškodzuje trávnik. Taktiež nemáme istotu, že rastliny budú úplne odburinené.

Domáci sprej na púpavy. Stačia 4 polievkové lyžice kuchynského produktu.
Foto: Pixabay/AdinaVoicu

Najúčinnejším spôsobom je preto ošetrenie buriny účinným prostriedkom. Môžeme si vybrať z chemikálií, ktoré púpavy a púpavy odstránia, ale môžu zničiť záhradné rastliny.

Preto sa oplatí pripraviť si domácu zmes sódy bikarbóny. Stačí rozpustiť 4 polievkové lyžice tohto kuchynského produktu v 1 litri vody. Pripravený prostriedok nalejte do rozprašovača a nastriekajte ním na všetky púpavy na trávniku.

Po takomto postreku počkajte deň a postriekajte celý trávnik vodou, aby ste zmyli prebytočnú sódu bikarbónu. Burina vyschne po 2 alebo 3 pokusoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vošky nebudú problém. Používajte domáce spreje, ktoré pripravíte za 2 minúty

Možno nepríjemne zapácha, ale zničí vošky, roztoče a múčnatku. Dajte do suda a zalejte vodou

The post Púpava pokryla celý trávnik? Nemusíte ich vytrhávať. Všetko, čo musíte urobiť, je použiť tento domáci sprej appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie