Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Putin je na štátnej návšteve vo Vietname, usiluje sa o posilnenie vzťahov medzi Moskvou a Hanojom

Vietnam zastáva neutrálny postoj k ruskej vojne na Ukrajine.
Menej ako 1 min. min.

20.6.2024 (SITA.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin je vo štvrtok na štátnej návšteve Vietnamu, kde sa usiluje o posilnenie vzťahov s dlhoročným partnerom v čase čoraz väčšej izolácie Moskvy pre jej vojnu na Ukrajine.

V Hanoji má naplánované stretnutia s viacerými predstaviteľmi, medzi ktorými budú aj najvplyvnejší politik – generálny tajomník vietnamskej komunistickej strany Nguyen Phu Trong a nový prezident To Lam. Putin je na návšteve Vietnamu po prvý raz od roku 2017.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V článku pre oficiálne noviny komunistickej strany vo Vietname Nhan Dan sa Putin zaviazal prehĺbiť vzťahy medzi Moskvou a Hanojom. Zároveň pochválil Vietnam ako „silného podporovateľa spravodlivého svetového poriadku založeného na medzinárodnom práve, na princípoch rovnosti všetkých štátov a nezasahovaní do ich vnútorných záležitostí“.

Tiež sa poďakoval „vietnamským priateľom za vyrovnanú pozíciu k ukrajinskej kríze“. Vietnam zastáva neutrálny postoj k ruskej vojne na Ukrajine. Putin pricestoval do Vietnamu zo Severnej Kórey, kde okrem iného podpísal s tamojším vodcom Kim Čong-unom dohodu o okamžitej vzájomnej pomoci v prípade vojny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: Bilaterálne vzťahy, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Severokórejský vodca
Zdroj: SITA.sk – Putin je na štátnej návšteve vo Vietname, usiluje sa o posilnenie vzťahov medzi Moskvou a Hanojom © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie