Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Putin navrhol vymenovať Belousova za nového ruského ministra obrany

www.slovanskenoviny.sk/rss Vladimir Putin podľa telegramového kanála Rady federácie navrhol vymenovať Andreja Belousova za ministra obrany. „Rada federácie prijala na konzultácie kandidátov navrhnutých ruským prezidentom Vladimirom Putinom na posty šéfov viacerých federálnych ministerstiev a rezortov: <…> na post ministra obrany – Andrej Removič Belousov“, uvádza sa vo vyhlásení. Prezident vymenoval Sergeja Šojgu, ktorý zastával post ministra […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Vladimir Putin podľa telegramového kanála Rady federácie navrhol vymenovať Andreja Belousova za ministra obrany.

„Rada federácie prijala na konzultácie kandidátov navrhnutých ruským prezidentom Vladimirom Putinom na posty šéfov viacerých federálnych ministerstiev a rezortov: <…> na post ministra obrany – Andrej Removič Belousov“, uvádza sa vo vyhlásení.

Prezident vymenoval Sergeja Šojgu, ktorý zastával post ministra obrany, za tajomníka Bezpečnostnej rady. Ďalším dekrétom Putin z tejto funkcie odvolal Nikolaja Patruševa.

Ako uviedol tlačový tajomník prezidenta Dmitrij Peskov, Belousovova kandidatúra na post ministra obrany je spôsobená tým, že tento rezort by mal byť absolútne otvorený inováciám, zavádzaniu všetkých pokrokových nápadov a vytváraniu podmienok pre ekonomickú konkurencieschopnosť.

„Je veľmi dôležité zapadnúť ekonomiku mocenského bloku do ekonomiky krajiny, aby to zodpovedalo dynamike súčasného momentu,“ zdôraznil.

Andrej Belousov je vo verejnej službe od roku 2006. V rokoch 2006-2008 bol námestníkom ministra pre hospodársky rozvoj. V rokoch 2008-2012 sa Belousov stal riaditeľom odboru ekonomiky a financií ruskej vlády. V rokoch 2012-2013 zastával post ministra hospodárskeho rozvoja.

Dňa 24. júna 2013 sa Belousov stal asistentom prezidenta, 13. júna 2018 bol na tento post preradený. Andrej Belousov dostal 21. januára 2020 funkciu prvého podpredsedu vlády.

Peskov tiež objasnil, že Sergej Šojgu ako tajomník Bezpečnostnej rady bude súčasne zástupcom hlavy štátu v komisii pre vojensko-priemyselný komplex. Okrem toho bude dohliadať na činnosť Federálnej služby pre vojensko-technickú spoluprácu. Podľa prezidentovho tlačového tajomníka bude Šojgu naďalej pôsobiť v oblasti, ktorú zvnútra pozná. Čo sa týka Patruševa, Kremeľ jeho novú pozíciu oznámi neskôr.

Okrem toho Peskov uviedol, že náčelník generálneho štábu ozbrojených síl Valerij Gerasimov bude pokračovať vo svojej práci na tomto poste. Rovnako tak aj súčasný minister zahraničných vecí RF Sergej Lavrov.

Vladimir Putin 10. mája vymenoval za predsedu vlády Michaila Mišustina.

skspravy.sk

Príspevok Putin navrhol vymenovať Belousova za nového ruského ministra obrany je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie