Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Putinův muž v propagandistickým pořadu: 40 atomovek vymaže Polsko, stačilo by pár minut

„Polsko je nejrealističtějším kandidátem na to, aby se stalo malou arénou pro jadernou válku,“  řekl Sivkov před televizními kamerami. „Kolik tam mají velkých měst? Dvacet? Nemyslím si. Pokud bychom poslali na každé město dvě nukleární rakety, tak je to nějakých 30 – 40 raket,“ citoval známého ruského analytika polský web www.tvp.info. ČTĚTE DÁLE: Pokračující tlak Ruska […]
Menej ako 1 min. min.

„Polsko je nejrealističtějším kandidátem na to, aby se stalo malou arénou pro jadernou válku,“  řekl Sivkov před televizními kamerami. „Kolik tam mají velkých měst? Dvacet? Nemyslím si. Pokud bychom poslali na každé město dvě nukleární rakety, tak je to nějakých 30 – 40 raket,“ citoval známého ruského analytika polský web www.tvp.info.

ČTĚTE DÁLE: Pokračující tlak Ruska na Západ. Návrh na změnu námořních hranic v Baltském moři zasévá zmatek

Výsledek útoku by měl podle Sivkova zdrcující účinek. „Během 10–15 minut by zmizelo jak Polsko, tak Poláci,“ nastínil stratég. „Jazyk by také zmizel,“ dodal v temné úvaze. Ruské vojsko by mohlo využít raket Iskander, které jsou umístěny v Bělorusku. Z něj by Iskandery doletěly do Varšavy v řádu několika minut.

Jako viníka konfliktu by Rusko ale nevidělo a případný nukleární direkt svedlo už s předstihem na USA. „Američané tlačí Evropany do války. Přeměňují starý kontinent na válečné kolbiště,“ uvedl Sivkov v propagandistickém vysílání.

„Rusko již řadu měsíců zmiňuje potenciální jaderné hrozby v kontextu s probíhající válkou na Ukrajině. Propagandistické aktivity prováděné na toto téma jsou součástí pokusů zastrašit západní společnost,“ uvedl na X poradce polského prezidenta Stanislav Źaryn v reakci na jeho prohlášení.

Nebylo to poprvé, co ruský analytik pohrozil Polákům likvidací. Již v lednu 2023 bývalý velitel ruského námořnictva hrozil nukleární válkou, upozornil web polského rozhlasu Polskie Radio. Sivkov tehdy vyjádřil přesvědčení, že atomové bomby by byly adekvátní odpovědí na nepřátelské kroky Varšavy vůči Moskvě a Bělorusku.

Vztahy mezi Polskem a Ruskem jsou od vypuknutí ruské agrese na Ukrajině na bodu mrazu. V reakci na neklidnou situaci se v minulých týdnech polská vláda rozhodla vybudovat na hranicích s Běloruskem a ruskou Kaliningradskou oblastí systém opevnění. K podobnému kroku přistoupila také Litva a další pobaltské státy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jaroslav měl odnášet raněné, Rusové ho poslali do útoku. Ukrajinci zajali slovenského žoldáka

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie