Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rafinéria pod paľbou: Ukrajinci zaútočili dronmi na dva objekty na spracovanie ropy v Rusku

Ukrajinské ozbrojené sily v noci na štvrtok dronmi zaútočili na ropnú rafinériu v Novošachtinsku v Rostovskej oblasti na juhu Ruska i na sklad ropných látok v mestskej časti Staryj Oskol v Belgorodskej oblasti. Informovala o tom vo štvrtok britská stanica BBC, ktorá citovala vyjadrenie gubernátora Viačeslava Gladkova, že jeden zo zásobníkov v sklade v Starom […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinské ozbrojené sily v noci na štvrtok dronmi zaútočili na ropnú rafinériu v Novošachtinsku v Rostovskej oblasti na juhu Ruska i na sklad ropných látok v mestskej časti Staryj Oskol v Belgorodskej oblasti.

Informovala o tom vo štvrtok britská stanica BBC, ktorá citovala vyjadrenie gubernátora Viačeslava Gladkova, že jeden zo zásobníkov v sklade v Starom Oskole začal horieť. Požiar, ktorý zachvátil plochu asi 100 metrov štvorcových, sa podarilo rýchlo uhasiť.

Po útoku dronov na závod na výrobu ropných produktov v Rostovskej oblasti tiež vypukol požiar, ktorý si vynútil prerušenie výroby a evakuáciu zamestnancov.

Budeme o tom uvažovať. Putin hrozí vyzbrojením krajín, ktoré by mohli zasiahnuť západné ciele

Podľa gubernátora Vasilija Golubeva sa požiar rozšíril na ploche 50 metrov štvorcových. Hasilo ho asi 120 ľudí a 15 kusov techniky.

BBC však na základe videí zverejnených na platforme Telegram konštatovala, že požiar vyzeral byť oveľa rozsiahlejší a navyše horelo na viacerých miestach v areáli závodu.

Terčom útokov s použitím dronov bola v noci na štvrtok opäť aj Ukrajina. Jej armáde sa podarilo zostreliť 17 z 18 samovražedných dronov vypustených ruskou armádou z juhu, pričom časť roja smerovala nad Chmeľnyckú oblasť na západe Ukrajiny.

Ruská armáda okrem toho v noci dvoma balistickými raketami Iskander-M útočila v Dnepropetrovskej oblasti. Tieto rakety neboli zostrelené. Ukrajinská armáda nešpecifikovala, kam tieto rakety a jeden dron dopadli a aké škody pritom napáchali.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie