Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Raiffeisen Bank International (RBI) dosiahla v prvom štvrťroku tohto roku konsolidovaný zisk

Rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International (RBI) dosiahla v prvom štvrťroku tohto roku konsolidovaný zisk vo výške 664 miliónov eur podľa predbežných výsledkov. Ide o nárast oproti minulému roku, keď bol zisk vo výške 657 miliónov eur. Informovala o tom skupina vo štvrtok. Generálny riaditeľ Johann Strobl povedal, že RBI začala finančný rok 2024 pozitívne […]
Menej ako 1 min. min.

Rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International (RBI) dosiahla v prvom štvrťroku tohto roku konsolidovaný zisk vo výške 664 miliónov eur podľa predbežných výsledkov.

Ide o nárast oproti minulému roku, keď bol zisk vo výške 657 miliónov eur. Informovala o tom skupina vo štvrtok.

Generálny riaditeľ Johann Strobl povedal, že RBI začala finančný rok 2024 pozitívne a výnosy sú v súlade s očakávaniami. Výnosy z úrokov sa zvýšili o 70 miliónov eur na 1,455 miliardy eur, pričom najväčší prínos mali úrokové výnosy v strednej a juhovýchodnej Európe.

Najvýraznejší nárast úrokových výnosov bol zaznamenaný na Slovensku. Čisté výnosy z poplatkov a provízií klesli o 297 miliónov eur na 669 miliónov eur, pričom najvýraznejší pokles bol na ruskom trhu.

Raiffeisen Bank International očakáva, že celkové čisté úrokové výnosy dosiahnu približne 4 miliardy eur a čisté výnosy z poplatkov a provízií budú približne 1,8 miliardy eur.

RBI pôsobí aj na Slovensku a je majoritným akcionárom Tatra banky. Tatra banka, ktorá bola založená v roku 1990, prevádzkuje na Slovensku aj pobočku Raiffeisen Banky od roku 2012.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie