Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Raketový útok na ukrajinský Kryvyj Rih má už osem obetí, štyri osoby sú nezvestné

Na najmenej osem stúpol v stredu počet obetí ruského raketového útoku na mesto Kryvyj Rih na juhu Ukrajiny. Viac než dve desiatky ďalších osôb utrpeli zranenia, uviedli tamojší predstavitelia. Informujeme o tom podľa správy agentúry AFP. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil videozáznam zachytávajúci miesto útoku v jeho rodnom meste, na ktorom bolo vidieť záchranárov prehľadávajúcich […]
Menej ako 1 min. min.

Na najmenej osem stúpol v stredu počet obetí ruského raketového útoku na mesto Kryvyj Rih na juhu Ukrajiny. Viac než dve desiatky ďalších osôb utrpeli zranenia, uviedli tamojší predstavitelia. Informujeme o tom podľa správy agentúry AFP.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil videozáznam zachytávajúci miesto útoku v jeho rodnom meste, na ktorom bolo vidieť záchranárov prehľadávajúcich trosky a pátrajúcich po možných preživších.

Ruský raketový útok na Kryvyj Rih zabil šesť ľudí, tvrdí Zelenskyj. Vyzýva na posilnenie protivzdušnej obrany

“Počet obetí stúpol na osem, 21 ľudí vrátane dvoch detí utrpelo zranenia. Ďalší štyria ľudia sú nezvestní,” uviedol na sociálnych sieťach ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko.

Zelenskyj v príspevku na Telegrame vyzval spojencov Ukrajiny, aby jej zvýšili dodávky prostriedkov protivzdušnej obrany. “Moderné systémy protivzdušnej obrany dokážu poskytnúť maximálnu ochranu ľuďom, našim mestám a našim pozíciám. A my ich potrebujeme čo najviac,” napísal.

Kryvyj Rih, ktorý mal pred vojnou približne 635.000 obyvateľov, je terčom útokov od začiatku ruskej vojenskej invázie vo februári 2022. Mesto leží v priemyselnej Dnepropetrovskej oblasti, kde počas nočných ruských dronových útokov utrpeli podľa tamojších predstaviteľov zranenia traja civilisti vrátane 13-ročného chlapca.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie