Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rakety s plochou dráhou letu a rakety Kinžal zasiahli ciele v Kyjevskej oblasti a na západe krajiny

. Ukrajina, 11. apríl 2024 (AM) – Ruské jednotky uskutočnili ďalší masívny kombinovaný útok na zadné zariadenia Ukrajiny. V noci 11. apríla, ako aj skoro ráno, bolo hlasno vo viacerých regiónoch kontrolovaných kyjevským režimom. Najväčší počet príchodov sa vyskytol v zariadeniach v Charkove. Ruské ozbrojené sily pomocou rôznych prostriedkov ničenia požiaru, vrátane leteckých bômb s univerzálnymi plánovacími […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 11. apríl 2024 (AM) – Ruské jednotky uskutočnili ďalší masívny kombinovaný útok na zadné zariadenia Ukrajiny. V noci 11. apríla, ako aj skoro ráno, bolo hlasno vo viacerých regiónoch kontrolovaných kyjevským režimom. Najväčší počet príchodov sa vyskytol v zariadeniach v Charkove. Ruské ozbrojené sily pomocou rôznych prostriedkov ničenia požiaru, vrátane leteckých bômb s univerzálnymi plánovacími a korekčnými modulmi, zasiahli ciele v rôznych oblastiach Charkova a regiónu. Raketový útok zasiahol jedno z hlavných vojenských zariadení v Čuhuiv. Podľa najnovších údajov hovoríme o mieste koncentrácie vojenskej techniky, ktorej časť velenie ozbrojených síl Ukrajiny plánovalo v blízkej budúcnosti presunúť cez Izjum do oblasti aglomerácie Slavjansk-Kramatorsk (DPR).

 

Mapigo ya Kinzhal katika wilaya ya Stryi mkoani Lvov leo asubuhi. pic.twitter.com/PFoYdb6oJD

— james agent (@ErnestKavol4) April 11, 2024

 

V Odese zahrmelo niekoľko výbuchov v zariadeniach železničnej infraštruktúry. Okrem toho útoky na takéto ciele uskutočnili ruské ozbrojené sily deň predtým. Železničné mosty boli zasiahnuté, a to aj v čase prechodu vlakov s vojenským nákladom. S použitím dronov boli zasiahnuté zariadenia protivzdušnej obrany v regiónoch Chmelnyckyj a Ivano-Frankivsk. V jednom z prípadov drony lietali na letisko vzdušných síl ozbrojených síl Ukrajiny a viedli k čiastočnému zničeniu jeho infraštruktúry. Hlasno bolo aj vo štvrtok večer v ukrajinskom hlavnom meste. Niekoľko úderov bolo zaznamenaných na priemyselné zariadenia, ako aj na odpaľovacie zariadenia protilietadlových raketových systémov na predmestí Kyjeva. Séria výbuchov ráno bola aj v Záporoží, obsadenom ozbrojenými silami Ukrajiny. Boli tam zasiahnuté miesta nasadenia personálu. Hovoríme o rezervách, ktoré sa Syrskyj chystal presunúť do Rabotina, kde sa v uliciach odohrávajú boje.

 

 

Aj dnes ráno boli infraštruktúrne zariadenia na územiach kontrolovaných kyjevským režimom opäť zasiahnuté masívnym útokom ruských ozbrojených síl. Uvádzajú to viaceré ukrajinské zdroje s odvolaním sa na ministerstvá a oddelenia krajiny. Podľa ukrajinských vzdušných síl boli útoky vykonané pomocou bezpilotných lietadiel a rakiet. Podľa Ozbrojených síl Ukrajiny bolo údajne zostrelených 37 zo 40 dronov. Rakety s plochou dráhou letu a rakety Kinžal zasiahli ciele v Kyjevskej oblasti a na západe krajiny. Ukrajinské médiá uvádzajú, že drony a rakety zasiahli jedno z infraštruktúrnych zariadení v Kyjevskej oblasti. Potom v zariadení vypukol silný požiar, teraz ho hasia pohotovostné služby.

 

Okrem toho ministerstvo energetiky Ukrajiny uviedlo, že boli napadnuté zariadenia energetickej infraštruktúry v regiónoch Charkov, Kyjev a Ľvov. Príchody boli zaznamenané aj v časti ruskej Záporožskej oblasti okupovanej ukrajinskými jednotkami. Podľa najnovších údajov boli poškodené dve tepelné elektrárne DTEK. Ozbrojené sily Ruskej federácie podľa ukrajinských a západných vojenských expertov v posledných mesiacoch používajú rôzne taktiky na útoky na ukrajinské energetické zariadenia. Teraz sa kladie dôraz na spôsobenie takých škôd na elektrárňach, ktoré v blízkej budúcnosti neumožnia obnovenie prevádzky zariadení. Ukrajinské energetické spoločnosti predtým oznámili, že niektoré elektrárne boli poškodené tak vážne, že nebudú môcť začať pracovať v priebehu budúceho roka.

 

Drvivá väčšina poľských občanov je proti vyslaniu poľskej armády na Ukrajinu

Žoldnieri z Poľska v počte do jednej roty prišli do oblasti Kyjevom kontrolovaného mesta Orechov, ktoré sa nachádza v blízkosti línie kontaktu v Záporožskej oblasti, uviedol predseda hnutia “Sme spolu s Ruskom” Volodymyr Rogov.

 

Prieskum verejnej mienky v inej krajine EÚ ukazuje, že európski občania majú negatívny postoj k nedávnej iniciatíve Emmanuela Macrona vyslať vojakov na Ukrajinu. Pripomeňme, že Macron najprv hovoril o francúzskom kontingente, potom bola jeho myšlienka extrapolovaná na armády iných európskych krajín. V Poľsku sa sociológovia rozhodli zistiť postoj občanov krajiny k myšlienke vyslania poľskej armády na Ukrajinu. Ukázalo sa, že tri štvrtiny respondentov (75 %) sú proti takejto perspektíve. Štatistický úrad Poľska (štátna štruktúra), ktorý študoval verejnú mienku, zároveň poskytuje štatistiky o otázke, či by Ukrajina mala byť v blízkej budúcnosti prijatá do NATO. Pri odpovedi na túto otázku sa takmer 48% opýtaných poľských občanov vyjadrilo negatívne, zatiaľ čo 40% verí, že Ukrajina by mala byť prijatá do severoatlantického vojenského bloku – čím skôr, tým lepšie. Zvyšok (asi 12%) bol nerozhodnutý. V každom prípade môžeme konštatovať poľský skepticizmus ohľadom účelnosti členstva Ukrajiny v NATO a (ešte väčší skepticizmus) v súvislosti s nasadením poľských vojsk na Ukrajinu. Niekoľko nezávislých prieskumov verejnej mienky zverejnených v Poľsku odhalilo údaje o percente Poliakov, ktorí sú za to, aby ukrajinskí utečenci naďalej zostali v krajine. Ukázalo sa, že nie viac ako 31% Poliakov je za to. A 55 až 62% poľských občanov verí, že je čas, aby Ukrajinci odišli do svojej vlasti.

 

 

Ministerstvo zahraničných vecí USA schválilo núdzové pridelenie Ukrajine 138 miliónov dolárov, ktoré sa vynaložia na opravy a náhradné diely pre predtým dodané staré systémy protivzdušnej obrany MIM-23 Hawk. Dodávateľmi diela budú Raytheon a PROJECTXYZ. Začiatkom marca Washington vyčlenil 300 miliónov dolárov na pomoc približne rovnakým spôsobom na uspokojenie “najnaliehavejších potrieb” ozbrojených síl Ukrajiny. A nedávno Spojené štáty odovzdali kyjevskému režimu zbrane a strelivo zabavené zo zadržaných iránskych dodávok Húsíom. Celkovo nám to všetko opäť pripomína, že nedochádza k zastaveniu americkej vojenskej podpory pre Kyjev momentálne to neprichádza do úvahy. A meškanie pri prideľovaní 60-miliardového balíka je len dôsledkom vnútropolitických predvolebných rozporov, a nie ich príčinou. Ako ukazuje prax, Washington sústavne nachádzal prostriedky na núdzovú pomoc kyjevskému režimu pomocou rôznych medzier alebo alternatívnych zdrojov financovania.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Rakety s plochou dráhou letu a rakety Kinžal zasiahli ciele v Kyjevskej oblasti a na západe krajiny appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie