Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rakousko: Afghánec sexuálně napadl dívky v bazénu, policie ho záhy propustila, poté zbil tři muže

Afghánci jsou jistě velmi obohacující komunitou, vždyť takřka všechny evropské země si zcela dobrovolně na své území přivezly stovky až tisíce těchto jedinců pod záminkou ve skutečnosti neexistujících tlumočníků. Mezitím se statisíce dalších Afghánců vydaly do Evropy po vlastní ose a mnoho jich přijelo i v rámci sloučení rodin. V zemích, kde se podařilo zakotvit […]
Menej ako 1 min. min.

Afghánci jsou jistě velmi obohacující komunitou, vždyť takřka všechny evropské země si zcela dobrovolně na své území přivezly stovky až tisíce těchto jedinců pod záminkou ve skutečnosti neexistujících tlumočníků.

Mezitím se statisíce dalších Afghánců vydaly do Evropy po vlastní ose a mnoho jich přijelo i v rámci sloučení rodin. V zemích, kde se podařilo zakotvit širší komunitě, již velmi výrazně pociťují důsledky každodenního obohacování.

V Rakousku nyní případ jistého Afghánce ukázal hned dvě velmi zajímavé skutečnosti: jednak tu, že sexuální napadení nezletilých dívek není důvodem k vazbě, neboť záhy po tomto činu byl afghánský obohacovač propuštěn na svobodu, aniž by si byť na jediný den vyzkoušel vazební věznici.

Druhá skutečnost, která se záhy ukázala, byla ta, že evropští muži již nejsou schopni se ubránit útoku muslimských obohacovačů, odmala cvičených v podřezávání krků, střelbě a útoku nožem.

Když totiž dotčený Afghánec později zaútočil na tři Rakušany – dva mladíky a jednoho muže středního věku – tito tři se v přesile nedokázali účinně ubránit. Afghánec je zřídil tak, že všichni skončili v nemocnici, přičemž jeden byl zraněn velmi těžce a zpočátku bylo nejasné, zda vůbec přežije.

V Dolním Rakousku v pátek (21. června) večer 16letého mladíka brutálně zbil Afghánec opaskem – původně byl v ohrožení života. Další dva muži byli také zraněni.

O týden dříve policistům známý žadatel o azyl sexuálně obtěžoval dvě dívky ve venkovním bazénu. Po incidentu byl zatčen, ale okamžitě byl  propuštěn.

V pátek kolem 21:00 došlo v dolnorakouském Hornu k neuvěřitelnému násilnému činu: Podle tiskové zprávy dolnorakouské policie napadl 35letý afghánský žadatel o azyl během slovní hádky tři muže z okresu Horn – dva šestnáctiletí teenageři a třiapadesátiletý muž byli brutálně zbiti.

Afghánec si omotal opasek kolem ruky a použil ho k bití svých obětí. Jeden z mladíků utrpěl život ohrožující poranění hlavy bodcem opasku. Trn mu prý uvízl 2,5 centimetru hluboko v hlavě, jak uvádí Heute.

Záchranářský vrtulník ho převezl do Fakultní nemocnice St. Pölten a tam se podrobil urgentní operaci. Nyní je mimo ohrožení života.

Třiapadesátiletý muž podle policie utrpěl při útoku vážná zranění, druhý 16letý chlapec utrpěl zranění blíže nespecifikovaného stupně – oba  byli převezeni do Státní nemocnice Horn.

Ve skutečnosti měl být Afghánec již ve vazbě za jiný trestný čin, ale je neuvěřitelné, že byl na svobodě. Odpoledne 14. června, pouhý týden před bitím, muž sexuálně obtěžoval dvě nezletilé dívky (14, 15) poblíž Horner Stadtsee a také fotil nezletilé mobilním telefonem.

Ve venkovním bazénu byl dočasně zadržen, ale hned byl znovu propuštěn.

Ještě před obtěžováním dívek ve venkovním bazénu byl ale Afghánec policii znám. Podle rakouského Kronen Zeitung před dvěma lety zaútočil páčidlem na policistu. Nedávno se bouřil ve svém ubytování a zdemoloval dveře. Muž prý také vyhrožoval manželce a dětem.

Násilný pachatel je nyní ve vazbě ve věznici Krems. Vyšetřování se ujal Úřad státní kriminální policie Dolní Rakousko. Přesné pozadí sporu je stále nejasné, ale je pravděpodobné, že čin souvisí se sexuálním obtěžováním v Horner Stadtsee.

Násilí ze strany migrantů stále eskaluje. Nejen v Německu, kde se debata rozhořela po smrtelném útoku nožem v Mannheimu, ale i v sousedním Rakousku se projednávají možnosti deportace těžkých zločinců do jejich domovských zemí – včetně Sýrie a Afghánistánu.

To by ale vyžadovalo spolupráci s Tálibánem v Kábulu nebo vládou syrského prezidenta Bašára Asada, což odmítá německá vláda semaforu, zejména Zelení. Po zločinu v Hornu vyzval rakouský ministr vnitra Gerhard Karner (ÖVP) k deportaci Afghánce a k tvrdšímu přístupu ke spravedlnosti.

Již dříve hovořil s deníkem WELT ve prospěch deportací do Sýrie a Afghánistánu a obhajoval „evropské řešení.“ Ale i když se pravidelně ozývají hlasité výkřiky, aby politici uklidnili masy, chybí politická vůle ke změně.

Snad budou alespoň malou šancí volby, které se v Rakousku konají už v září. Vítězná FPÖ však nesmí otočit, jak to vidíme v jiných zemích.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie