Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rakovinu lze odhalit i během jídla: Tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Příznaky rakoviny může člověk zaznamenat i během jídla. Britská charitativní organizace Macmillan Cancer Support, která pomáhá lidem s rakovinou a jejich rodinám, upozornila na tři příznaky, u kterých by lidé měli zbystřit. ČTĚTE TAKÉ: Jak předejít nechtěnému žloutnutí zubů? Dentista zmínil dvě časté chyby, které lidé dělají Jestliže zpozorujete některý z uvedených, měli byste co nejdříve kontaktovat […]
Menej ako 1 min. min.

Příznaky rakoviny může člověk zaznamenat i během jídla. Britská charitativní organizace Macmillan Cancer Support, která pomáhá lidem s rakovinou a jejich rodinám, upozornila na tři příznaky, u kterých by lidé měli zbystřit.

ČTĚTE TAKÉ: Jak předejít nechtěnému žloutnutí zubů? Dentista zmínil dvě časté chyby, které lidé dělají

Jestliže zpozorujete některý z uvedených, měli byste co nejdříve kontaktovat svého lékaře, dodal web Daily Star.

1. Ztráta chuti

Máte-li často pocit, že nejíte tolik, kolik potřebujete, nebo pokud se cítíte sytí rychleji než obvykle, neváhejte a navštivte svého lékaře. A to zejména v případě, že změnu pozorujete již několik týdnů.

2. Problémy se žvýkáním nebo polykáním

Jestliže vás trápí potíže se žvýkáním nebo polykáním jídla, může se jednat o příznak rakoviny. Pociťujete-li při tom často bolest, problém byste neměli podceňovat.

3. Pálení žáhy a zažívací potíže

Varovným znamením je také pálení žáhy a zažívací potíže. Ty jsou sice běžné po velkém či kořeněném jídle, pokud však problémy přetrvávají více než tři týdny, neprodleně byste měli navštívit odborníka.

Příznakem rakoviny může být třeba i nafouklé a oteklé břicho, které může znamenat, že pacient trpí rakovinou vaječníků nebo vejcovodů.

Podle organizace Macmillan je dobré, aby pacienti sledovali také stolici a všímali si změn. Varovným signálem může být, je-li dlouhodobě řídká či naopak tvrdá. Příznakem mohou být také častější návštěvy toalety nebo přítomnost krve.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Turisté se už do Česka bojí jezdit, řekl Prymula. Jsme na vrcholu řetězce v černém kašli

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie