Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rakúšania zaznamenali prvú výhru, Poliakom nepomohol ani kanonier Lewandowski

Futbalisti Rakúska zaznamenali prvé víťazstvo na ME v Nemecku. Mužstvo Ralfa Rangnicka zdolalo v piatkovom stretnutí D-skupiny Poľsko 3:1. Víťazný gól strelil v 66. minúte Christoph Baumgartner. Prvý štart na turnaji si pripísal poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý nastúpil po hodine hry, do streleckej listiny sa však nezapísal a jeho tím má už iba teoretickú […]
Menej ako 1 min. min.

Futbalisti Rakúska zaznamenali prvé víťazstvo na ME v Nemecku. Mužstvo Ralfa Rangnicka zdolalo v piatkovom stretnutí D-skupiny Poľsko 3:1. Víťazný gól strelil v 66. minúte Christoph Baumgartner.

Prvý štart na turnaji si pripísal poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý nastúpil po hodine hry, do streleckej listiny sa však nezapísal a jeho tím má už iba teoretickú šancu na postup do osemfinále.

Rakúšania sa v záverečnom treťom kole skupiny stretnú v utorok s Holanďanmi (18.00 h). Poliakov čaká v rovnaký deň súboj s topfavoritom turnaja Francúzskom (18.00 h).

D-skupina, 2. kolo:
Poľsko – Rakúsko 1:3 (1:1)

Góly: 30. Piatek – 9. Trauner, 66. Baumgartner, 78. Arnautovič (z 11 m). ŽK: Slisz, Moder, Lewandowski, Szczesny – Wimmer, Arnautovič. Rozhodovali: Meler – Eyisoy, Ersoy (všetci Turecko).
Poľsko: Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Piotrowski (46. Moder), Slisz (75. Grosicki), Zalewski – Zielinski (87. Urbanski) – Buksa (60. Lewandowski), Piatek (60. Swiderski)
Rakúsko: Pentz – Posch, Trauner (59. Danso), Lienhart, Mwene (63. Prass) – Seiwald, Grillitsch (46. Wimmer) – Baumgartner (81. Schmid), Laimer, Sabitzer – Arnautović (81. Gregoritsch)

Aktívnejší vstup do stretnutia mali Rakúšania. Pre mužstvo Rangnicka prišla odmena v podobe gólu v deviatej minúte. Na center Mweneho si nabehol Trauner a hlavičkou otvoril skóre. Poliaci mohli vyrovnať v 18. minúte, keď preletela lopta pokutovým územím až k Zalewskému, ale ten ju poslal vysoko nad bránu.

O štyri minúty neskôr prečítal dlhú prihrávku za obranu brankár Szczesny, ktorý vybehol proti Baumgartnerovi a loptu pred ním odhlavičkoval. “Bielo-červení” napokon dokázali vyrovnať v 30. minúte. Spätnú prihrávku na hranicu šestnástky dostal Bednarek, ktorého strelu síce zblokoval brániaci Trauner, no situáciu dosledoval Piatek a pohotovo vyrovnal. Vedenie mohol vrátiť Rakúsku v 39. minúte Sabitzer, ale Szczesného neprekonal.

Dobrý začiatok, smutný koniec. Slováci si skomplikovali postupové šance, Ukrajine podľahli o gól

Po hodine hry sa prvýkrát na turnaji predstavil poľský kanonier Lewandowski. Najväčšia ofenzívna zbraň Poliakov sa v 66. minúte prizerala inkasovanému gólu. Výbornú prácu odviedol kapitán Arnautovič, ktorý na hranici šestnástky prepustil loptu Baumgartnerovi a ten poslal Rakúsko druhýkrát do vedenia.

Na začiatku záverečnej štvrťhodiny mohli Rakúšania odskočiť aj na rozdiel dvoch gólov, ale strelu Wimmera zneškodnil Szczesny. Poľský brankár však už o niekoľko sekúnd čelil úniku Sabitzera, ktorý urobil kľučku a po kontakte so Szczesnym spadol v pokutovom území.

Nariadenú penaltu s prehľadom premenil Arnautovič – 3:1. Konečný stav mohol navýšiť v 85. minúte Laimer, ktorý obišiel Szczesného, pričom poľský brankár si dával veľký pozor, aby opäť nefauloval, no Laimer z uhla netrafil prázdnu bránku.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie