Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rakúske prekliatie trvá 70 rokov. Zázračný zákrok brankára zničil sny našim susedom

Neskutočný zákrok tureckého gólmana Merta Günoka zo záveru stretnutia prirovnal k zákroku, ktorým na majstrovstvách sveta 1970 anglický brankár Gordon Banks chytil hlavičku božského Pelého. „Vo futbale potrebujete aj trochu šťastia,“ hovoril trpko Ralf Rangnick, kouč rakúskej reprezentácie, ktorá v osemfinále na EURO vypadla po prehre s Tureckom (1:2). Parádny zákrok brankára Turecký brankár vytiahol […]
Menej ako 1 min. min.

Neskutočný zákrok tureckého gólmana Merta Günoka zo záveru stretnutia prirovnal k zákroku, ktorým na majstrovstvách sveta 1970 anglický brankár Gordon Banks chytil hlavičku božského Pelého. „Vo futbale potrebujete aj trochu šťastia,“ hovoril trpko Ralf Rangnick, kouč rakúskej reprezentácie, ktorá v osemfinále na EURO vypadla po prehre s Tureckom (1:2).

Parádny zákrok brankára

Turecký brankár vytiahol fantastický zásah pri poslednej akcii súpera, v poslednej sekunde poslednej minúty nastaveného času.

Na center z ľavej strany si naskočil Baumgartner, mohol vyrovnať a poslať zápas do predĺženia. V deviatich z desiatich prípadov by pravdepodobne skóroval.

Ale Günok bol proti.

Na čiare sa vymrštil do vzduchu, pravačkou siahol po lopte a hlavičku z malého vápna senzačne vyrazil.

 „Je to zložité, keď má súper v bráne Gordona Banksa,“ pripomenul Rangnick. „Keby to Baumgartnerovo zakončenie skončilo v sieti, verím, že by sme nakoniec zvíťazili. Ale bohužiaľ,“ pokračoval.

Podľa neho Rakúšania odohrali štyri zábavné a napínavé duely, doplatili však na horšiu defenzívu. Dostať dva góly z rohového kopu – prvé navyše hneď v úvodnej minúte – sa na tejto úrovni skrátka neodpúšťa, akokoľvek sa Rangnickovo mužstvo snažilo osemfinále zdramatizovať a čoskoro po druhom tureckom zásahu zásluhou striedajúceho Gregoritscha znížilo.

„Prehrávať o dva góly nám prácu neuľahčilo. Tím sa snažil zo všetkých síl, po znížení sme mali dosť času, aby sme porovnali. Mali sme historickú príležitosť postúpiť do štvrťfinále a rozdať si to s Holandskom. Nemôžem uveriť, že sme vypadli, že ideme domov,“ vyhlásil tréner.

Čakajú sedem dekád

Rakúsko na veľkých turnajoch nevyhralo vyraďovací zápas už dlhých sedem dekád – naposledy sa mu to podarilo v roku 1954 na majstrovstvách sveta, kde skončili Rakúšania tretí. Odvtedy na podobný úspech čaká.

Rangnick však verí, že súčasný tím je schopný niečoho výnimočného a apeloval naňho, aby na práve prebiehajúci kontinentálny šampionát nadviazal v kvalifikácii o MS. Pripomeňme, že Rakúsko vyhralo svoju skupinu pred Francúzskom s dvoma víťazstvami nad Poľskom a Holandskom.

„Podľa mňa máme viac než slušnú šancu sa na majstrovstvá sveta dostať,“ povedal kouč o akcii, na ktorej Rakúsko od roku 1998 chýbalo. „Hlavy nahor. Tento tím má potenciál.“

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie