Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rána pro hudební svět. Zemřel zpěvák, který stál u rozjezdu legendárních The Beatles

Australský zpěvák zemřel ve spánku v noci na sobotu. Jeho přítel, hudební historik a novinář Glenn A. Baker, se o smutnou zprávu podělil na Facebooku. „Právě mi zavolal David Ifield a oznámil mi, že jeho bratr Frank tuto sobotu v noci zemřel ve věku 86 let. Teď není čas říkat víc, než že jsem v […]
2 min.

Australský zpěvák zemřel ve spánku v noci na sobotu. Jeho přítel, hudební historik a novinář Glenn A. Baker, se o smutnou zprávu podělil na Facebooku. „Právě mi zavolal David Ifield a oznámil mi, že jeho bratr Frank tuto sobotu v noci zemřel ve věku 86 let. Teď není čas říkat víc, než že jsem v myšlenkách s Frankovými bratry a jeho ženou Carole. Měl jsem štěstí, že jsem ho mohl letos vidět,“ napsal Baker a připomněl, že čtyři Ifieldovy písně se v Británii dostaly na první místo hitparády. „Píseň ‚I Remember You‘ se dokonce stala nesmazatelným hitem po celém světě,“ podotkl Baker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nebezpečný koníček Navrátila. Frontman oblíbené kapely Mirai málem přišel o život

Frank Ifield vyrůstal v Sydney a propadl country hudbě a jódlování. Když ve třinácti letech dostal od babičky kytaru, naučil se hrát a začal skládat písně. Později dělal předskokana tehdy začínající kapele The Beatles, rekapituloval jeho kariéru web The Mirror.

Ve svých 19 letech měl na kontě neuvěřitelných 44 desek a byl nejlépe prodávajícím umělcem v Austrálii, na Novém Zélandu a v Tasmánii. V roce 1959 se přestěhoval do Londýna, kde se rychle stal senzací. Získal hned čtyři první místa v britském singlovém žebříčku za písně I Remember You, Lovesick Blues, The Wayward Wind a Confessin’ That I Love You.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Čochtana si vždy zahraju s chutí, říká Josef Dvořák. Prozradil i svou vysněnou životní roli

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie