Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Raňajky na chudnutie? Jedzte takto ráno a vaše brucho bude ploché ako doska

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nishihama). Čo by sme mali jesť na raňajky, keď chceme schudnúť niekoľko kíl? Môžeme si vybrať z celého radu potravín a často si vyberáme buď jedlá, ktoré nie sú veľmi sýte, alebo také, po ktorých sa cítime ospalo a zle. Na čo sa oplatí staviť na začiatku dňa? Čo […]
Menej ako 1 min. min.

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nishihama).

Čo by sme mali jesť na raňajky, keď chceme schudnúť niekoľko kíl? Môžeme si vybrať z celého radu potravín a často si vyberáme buď jedlá, ktoré nie sú veľmi sýte, alebo také, po ktorých sa cítime ospalo a zle. Na čo sa oplatí staviť na začiatku dňa?

Čo by sme mali jesť na raňajky, keď chceme schudnúť niekoľko kíl? Môžeme si vybrať z celého radu potravín
Foto: shutterstock/Nishihama

Raňajky by vás mali zasýtiť a dodať vám energiu na celý deň. Pri výbere ingrediencií môžete urobiť niekoľko chýb. Aké to sú? Rozhodujeme sa pre mastné veci (napr. párky, veľa masla) alebo biele pečivo, ktoré je zbavené cenných živín. Takéto raňajky neprispievajú k dobrej nálade ani k štíhlej postave. Aké sú teda najlepšie raňajky, ak chcete schudnúť? Tu sú dva triviálne recepty.

Aby boli raňajky sýte a dodali telu aj mozgu energiu, je dobré, aby boli bohaté na bielkoviny. Vhodnou voľbou je syr, tvaroh, vajcia, mozzarella, chudé mäso a orechy. Nemusíme vyrábať fantastické jedlá zo surovín, ktoré ťažko nájdeme v každom supermarkete. Dobrými raňajkami budú najjednoduchšie miešané vajíčka so šunkou alebo vidiecky syr so studeným mäsom a paradajkami. Môžeme si pripraviť aj jednoduchú omeletu. Recept nájdete nižšie.

Omeleta – recept s pridaním mozzarelly

Ingrediencie:

Prílohy: 2 vajcia,

polovica guľôčky mozzarelly light,

obľúbené bylinky a korenie,

trochu tuku na vyprážanie.

Omeleta – recept krok za krokom:

Vajíčka rozbijeme do misky a spolu s bylinkami a korením ich rozmiešame.

Zmes nalejte do rozohriatej panvice s malým množstvom tuku.

Navrch položte kúsky mozzarelly a panvicu prikryte.

Keď vrch mierne zhnedne, otočte panvicu aj s pokrievkou hore dnom a omeletu, ktorá spadla na pokrievku, vsuňte späť do panvice. Takto sa omeleta opečie aj z druhej strany.

Omeletu preložte na tanier a je hotová. Môžete ju jesť napríklad so šalátom z paradajok a uhoriek. A ak chceme pridať chlieb, oplatí sa zvoliť plátok celozrnného chleba. Biely chlieb našej strave veľa dobrého neprinesie.

Ak sa chcete vyhnúť rýchlemu nárastu hladiny glukózy v krvi, po ktorom nasleduje rovnako rýchly pokles, je vhodné zvoliť si raňajky s nízkym obsahom sacharidov. Znamená to, že sa musíme rozlúčiť so všetkými sladkými jedlami? Nie nevyhnutne. Skvelou voľbou je omeleta s tvarohom a jahodami alebo palacinky so tvarohom a banánom. Recept na ne nájdete nižšie.

Ak sa chcete vyhnúť rýchlemu nárastu hladiny glukózy v krvi, po ktorom nasleduje rovnako rýchly pokles, je vhodné zvoliť si raňajky s nízkym obsahom sacharidov.
Foto: shutterstock/Olya Detry

Tvarohovo, banánové palacinky

Ingrediencie:

vajce,

polovica balenia tvarohu

polovica banánu,

1 lyžička múky,

štipka prášku do pečiva.

Tvarohovo, banánové palacinky – recept krok za krokom:

Všetky ingrediencie rozmixujte na hladkú hmotu.

Lyžicou ich môžete ukladať na plech vyložený pergamenovým papierom. Pečieme pri teplote 180 °C niekoľko minút, kým nezhnednú.

Ďalšou možnosťou je vyprážať ich na troche tuku. Smažte z oboch strán dozlatista. Prebytočný tuk môžete odsať papierovou utierkou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články

Jedzte na raňajky. Vyženie z čriev nánosy a pomôže vám schudnúť

Nejedzte toto ovocie na raňajky

The post Raňajky na chudnutie? Jedzte takto ráno a vaše brucho bude ploché ako doska appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie