Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rast ceny Bitcoinu mešká

Bitcoin, najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, zažíva po významných vrcholoch dosiahnutých v minulých rokoch obdobie relatívneho poklesu. Mnohí analytici sú presvedčení, že návrat ceny Bitcoinu k rastu už dávno mešká. Existuje niekoľko kľúčových faktorov, ktoré tento názor podporujú. V nasledujúcom texte sa pozrieme na tri hlavné dôvody, prečo odborníci veria, že BTC by mal čoskoro zaznamenať […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin, najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, zažíva po významných vrcholoch dosiahnutých v minulých rokoch obdobie relatívneho poklesu. Mnohí analytici sú presvedčení, že návrat ceny Bitcoinu k rastu už dávno mešká. Existuje niekoľko kľúčových faktorov, ktoré tento názor podporujú. V nasledujúcom texte sa pozrieme na tri hlavné dôvody, prečo odborníci veria, že BTC by mal čoskoro zaznamenať oživenie svojej ceny.

Bitcoin a jeho vývoj

Dôvody budúceho rastu sa dajú zhrnúť do troch primárnych. Prvým sú historické cykly a trhové správanie, ktorá poznáme na základe vývoja ceny Bitcoinu od jeho vzniku. Zlepšujúce sa fundamenty a adopcia sú druhým dôvodom. Na to nadväzuje tretí dôvod, ktorý je mierne diskutabilný. Ide o makroekonomické faktory a inflačné tlaky.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo analytici očakávajú oživenie ceny Bitcoinu, je teda historické trhové správanie a cykly.

Bitcoin cycles from bottom to top throughout history

🟠 2015 to 2017
🔵 2018 to 2021
⚪️ 2022 to the moon pic.twitter.com/cB6KlpA7jV

— Premium Crypto (@_Premium_Crypto) June 10, 2024

Bitcoin má tendenciu prechádzať cez cykly rastu a poklesu, pričom obdobia rýchleho rastu sú nasledované korekciami a konsolidáciami. Tieto cykly pozorujeme od začiatku existencie Bitcoinu a často vedú k výrazným nárastom ceny po obdobiach poklesu.

V minulosti Bitcoin zaznamenal niekoľko významných poklesov, po ktorých nasledovali obdobia rýchleho rastu a dosahovania nových historických maxím. Analytici veria, že súčasný pokles je súčasťou ďalšieho cyklu a že trh je pripravený na obnovenie rastu.

Pre cenu Bitcoinu sú podstatné aj zlepšujúce sa fundamentálne ukazovatele a rastúca adopcia kryptomeny. Bitcoin sa postupne stáva čoraz viac akceptovaným ako legitímne investičné aktívum a platobný prostriedok. Tento trend je podporovaný inštitucionálnymi investormi, ktorí zvyšujú svoje expozície voči Bitcoinu, a rastúcim počtom spoločností, ktoré akceptujú Bitcoin ako formu platby.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Makroekonomické faktory 

Tretím dôvodom, prečo analytici očakávajú oživenie ceny Bitcoinu, sú makroekonomické faktory a rastúce inflačné tlaky. V čase ekonomickej neistoty a rastúcej inflácie sa Bitcoin často považuje za bezpečné útočisko a ochranu pred infláciou. Tento názor je podporovaný aj nedávnymi makroekonomickými údajmi, ktoré naznačujú zvýšené inflačné tlaky v mnohých ekonomikách po celom svete.

🇺🇸US Inflation Rate Eases to 3.3% in May, below expectations

Year-over-year growth:
📉 CPI 3.3% (est. 3.4%, prev. 3.4%)
➖ Core CPI 3.4% (est. 3.5%, prev. 3.6%)

Month-over-month growth:
📉 CPI 0.0% (est. 0.1%, prev. 0.3%)
📉 Core CPI 0.2% (est. 0.2%, prev. 0.3%)

📊More… pic.twitter.com/J10luDE9D5

— MacroMicro (@MacroMicroMe) June 12, 2024

Investori hľadajú alternatívy k tradičným aktívam, ako sú akcie a dlhopisy. Tie ovplyvňujú inflačné tlaky a nestabilitu na finančných trhoch. Bitcoin sa so svojou obmedzenou ponukou a decentralizovanou povahou čoraz viac vníma ako atraktívna alternatíva na ochranu pred infláciou a znehodnotením fiat mien. Aj napriek tomu sa však ešte cena Bitcoinu správa ako pri rizikovom aktíve. Tento dôvod je teda zatiaľ v rovine hypotézy.

Analytici veria, že obnova ceny Bitcoinu už dávno mešká za tým, kde by sa mala v súčasnosti podľa týchto faktorov nachádzať. Uviedli sme niekoľko z nich:

historické cykly a trhové správanie,
zlepšujúce sa fundamenty a rastúca adopcia,
makroekonomické faktory a inflačné tlaky.

Z uvedeného jednoznačne vyplýva, že Bitcoin by mal čoskoro zaznamenať oživenie svojej ceny. Pre investorov, ktorí veria v dlhodobý potenciál Bitcoinu, môže byť súčasný pokles ceny príležitosťou na nákup a prípravou na ďalší rast.

The post Rast ceny Bitcoinu mešká appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie