Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rast inflácie v Holandsku v marci sa zrýchlil

Rast inflácie v Holandsku v marci sa zrýchlil po spomalení v predchádzajúcom mesiaci, ako ukázali predbežné údaje Ústredného štatistického úradu, informoval portál RTTNews. Podľa týchto údajov vzrástli spotrebiteľské ceny v piatej najväčšej ekonomike eurozóny v marci medziročne o 3,1 %, po zvýšení o 2,8 % vo februári. Hlavným faktorom prispievajúcim k zrýchleniu inflácie bol výraznejší […]
Menej ako 1 min. min.

Rast inflácie v Holandsku v marci sa zrýchlil po spomalení v predchádzajúcom mesiaci, ako ukázali predbežné údaje Ústredného štatistického úradu, informoval portál RTTNews.

Podľa týchto údajov vzrástli spotrebiteľské ceny v piatej najväčšej ekonomike eurozóny v marci medziročne o 3,1 %, po zvýšení o 2,8 % vo februári. Hlavným faktorom prispievajúcim k zrýchleniu inflácie bol výraznejší nárast cien energií, vrátane palív, ktoré sa zvýšili o 3,7 %, v porovnaní s 1,1 % vo februári. Rast cien potravín, nápojov a tabaku sa mierne zrýchlil na 2,8 % z 2,7 %, a podobne aj rast cien služieb na 4,6 % zo 4,5 %. Zároveň sa spomalil pokles cien priemyselných tovarov na -0,2 % z -0,5 %.

Harmonizovaný index spotrebiteľských cien, ktorý sa v celej Európskej únii určuje podľa jednotnej metodiky, v Holandsku v marci takisto nabral tempo a stúpol o 3,1 %, po zvýšení o 2,7 % vo februári.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie