Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rast spotrebiteľských cien vo Francúzsku sa spomalil

V marci spomalilo tempo rastu spotrebiteľských cien vo Francúzsku, pričom dosiahli najnižšiu úroveň za 2,5 roka. Francúzsky štatistický úrad INSEE potvrdil, že medziročná miera inflácie vo Francúzsku minulý mesiac dosiahla 2,3 %, čo predstavuje pokles oproti februáru, kedy bola miera inflácie 3 %. Toto je najnižšia miera inflácie od septembra 2021, kedy dosiahla 2,2 %.  […]
Menej ako 1 min. min.

V marci spomalilo tempo rastu spotrebiteľských cien vo Francúzsku, pričom dosiahli najnižšiu úroveň za 2,5 roka.

Francúzsky štatistický úrad INSEE potvrdil, že medziročná miera inflácie vo Francúzsku minulý mesiac dosiahla 2,3 %, čo predstavuje pokles oproti februáru, kedy bola miera inflácie 3 %. Toto je najnižšia miera inflácie od septembra 2021, kedy dosiahla 2,2 %.  Informoval o tom portál RTTNews.

K spomaleniu rastu spotrebiteľských cien výrazne prispeli ceny potravín, ktoré spomalili svoj medziročný rast viac než dvojnásobne. Zatiaľ čo vo februári vzrástli o 3,6 %, v marci sa zvýšili iba o 1,7 %. Rast cien energií sa taktiež výrazne spomalil, pričom v marci vzrástli o 3,4 % po tom, ako vo februári zaznamenali rast o 4,3 %.

Medzimesačne sa spotrebiteľské ceny zvýšili v marci o 0,2 %. Aj v tomto prípade sa miera inflácie výrazne spomalila v porovnaní s februárom, kedy dosiahla 0,9 %.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie