Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rastúci záujem o tekuté stávkovanie na Solane

V poslednej dobe sme svedkami zaujímavého vývoja na trhu s kryptomenami, kde staking Solana (SOL) zaznamenal výrazný nárast. Tento jav je spôsobený predovšetkým veľrybami, ktoré sa rozhodli stiahnuť svoje SOL z trhu a vložiť ich do stakingu. Tento trend má za následok značné zníženie voľnej zásoby SOL na trhu, čo môže mať významný dopad na […]
Menej ako 1 min. min.

V poslednej dobe sme svedkami zaujímavého vývoja na trhu s kryptomenami, kde staking Solana (SOL) zaznamenal výrazný nárast. Tento jav je spôsobený predovšetkým veľrybami, ktoré sa rozhodli stiahnuť svoje SOL z trhu a vložiť ich do stakingu. Tento trend má za následok značné zníženie voľnej zásoby SOL na trhu, čo môže mať významný dopad na cenu a dostupnosť tejto kryptomeny.

Staking, proces, pri ktorom držitelia kryptomeny uzamykajú svoje tokeny na určitú dobu za účelom získania odmien, sa na platforme Solana stáva čoraz populárnejším. Dôvodom je nielen možnosť získania atraktívnych výnosov, ale aj rastúci záujem o tekuté stávkovanie, ktoré umožňuje držiteľom SOL zúčastniť sa na validácii transakcií a zároveň si ponechať likviditu svojich tokenov.

Tekuté stávkovanie, ktoré sa na Solane rozšírilo od mája, pridáva do ekosystému rozmanitosť protokolov a stimuluje tak konkurenciu medzi validátormi. Tento trend je podporený aj rastom hodnoty uzamknutej na Solane, ktorá presiahla 4,1 miliardy dolárov. Lídrom v oblasti tekutého stakingu je JitoSOL, avšak JupSOL od Jupiter DEX sa rýchlo blíži.

Zaujímavým aspektom je, že napriek zabudovanej inflácii sa SOL stáva vzácnejším. Držitelia SOL sa neponáhľajú s predajom svojich tokenov, čo vedie k takmer rekordným úrovniam stávok, ktoré aktuálne zaberali viac ako 68 % dodávok SOL. Tento faktor, spolu s plánovaným poklesom inflácie SOL pod 5 % a znížením ponuky v posledných mesiacoch, naznačuje, že SOL si udržiava svoju hodnotu aj v dlhodobom horizonte.

Nedávne správy o stiahnutí SOL veľrybami a ich pridaní do stakingu naznačujú, že veľkí hráči na trhu majú dôveru v budúci vývoj a potenciál SOL. Tento krok môže byť interpretovaný ako signál silného záujmu o SOL a jeho perspektívy.

Významným faktorom je aj rozšírenie možností stakingu pre držiteľov SOL v EÚ prostredníctvom platformy Robinhood, ktorá od mája umožňuje staking SOL. Tento krok otvára dvere pre širšiu skupinu investorov a zvyšuje prístupnosť k stakingu.

Celkovo možno povedať, že staking Solana prechádza dynamickým obdobím, ktoré môže mať významný vplyv na celý ekosystém kryptomien. S rastúcim záujmom o tekuté stávkovanie a s narastajúcou hodnotou uzamknutou v systéme sa Solana stáva jedným z kľúčových hráčov na trhu DeFi. Tento trend je dôkazom toho, že kryptomeny a blockchain technológie pokračujú v inováciách a prispôsobovaní sa meniacim sa potrebám trhu.

Zdroj. cryptopolitan

Príspevok Rastúci záujem o tekuté stávkovanie na Solane je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie