Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Raz za mesiac ju pripravím a nebojím sa špiny a plesní na škárovacej hmote

28.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AliaksaB). Škárovacia hmota je jedným z najťažších priestorov na udržiavanie čistoty. Hoci je malá, zdá sa, že priťahujú nečistoty a vlhkosť ako magnet. Či už na stene alebo na podlahe. Ako ju vyčistiť bez agresívnych chemikálií? Ako vyčistiť škárovaciu hmotu bez agresívnych chemikálií?Foto: shutterstock/AliaksaB Čistenie škárovacej hmoty, najmä tej […]
Menej ako 1 min. min.

28.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AliaksaB).

Škárovacia hmota je jedným z najťažších priestorov na udržiavanie čistoty. Hoci je malá, zdá sa, že priťahujú nečistoty a vlhkosť ako magnet. Či už na stene alebo na podlahe. Ako ju vyčistiť bez agresívnych chemikálií?

Ako vyčistiť škárovaciu hmotu bez agresívnych chemikálií?
Foto: shutterstock/AliaksaB

Čistenie škárovacej hmoty, najmä tej na podlahe medzi dlaždicami, môže byť nepríjemné. Aj keď samotné drhnutie môže byť únavné, v kombinácii s nepohodlnou polohou sa stáva neznesiteľným. A ešte viac, keď to nerobíte pravidelne. Našťastie vám na pomoc prídu osvedčené domáce prostriedky. Stačí ich naniesť a potom zotrieť, aby ste si mohli užívať čistotu aj na ťažko prístupných miestach.

Ako vyčistiť spoje? Hlavne systematicky

Čistenie škárovacej hmoty môže byť skutočnou nočnou morou. Najmä preto, že to málokedy robíme pravidelne. Zvyčajne sa do drhnutia škárovacej hmoty pustíme až vtedy, keď nevyzerá tak dobre, ako sme si mysleli. Nie je prekvapujúce, že čistenie je vďaka tomu mimoriadne únavné a problematické. Aby ste sa v budúcnosti vyhli podobným chybám, oplatí sa vyhradiť si jeden deň v mesiaci, v ktorom tejto úlohe venujete niekoľko minút. Práve toľko času vám zaberie čistenie, ak ho nebudete odkladať na neurčito a budete používať osvedčené domáce metódy. Na znečistených škárach sa môžu objaviť aj plesne, ktoré sú nebezpečné pre naše zdravie.

Ako si môžete vyčistiť škárovaciu hmotu u vás doma? Zmiešajte a aplikujte

Do pohára dajte sódu bikarbónu a pridajte toľko peroxidu vodíka, aby vznikla hustá, šumivá pasta.
Foto: shutterstock/Marc Bruxelle

Spoľahlivým domácim prostriedkom na znečistené škáry je domáca vyrobená pasta. Do pohára dajte sódu bikarbónu a pridajte toľko peroxidu vodíka, aby vznikla hustá, šumivá pasta. Nasaďte si rukavice, potom ju pomocou zubnej kefky naneste na znečistené miesta a jemne rozotrite. Počkajte niekoľko minút, kým zaschne a utrite ju vlhkou handričkou. Škárovacia hmota bude ako nová. Navyše, ak bola predtým biela, získa späť svoju farbu. Namiesto peroxidu vodíka môžete použiť ocot.

Ako obnoviť škárovaciu hmotu medzi dlaždicami? Namiesto na zuby naneste na špinu

Zbavíte sa dokonca aj plesní a bez škodlivých chemikálií.
Foto: shutterstock.com/FotoDuets

Ďalším spoľahlivým prostriedkom na čistenie škárovacej hmoty je obyčajná zubná pasta. Pomocou zubnej kefky ju votrite do nečistôt, počkajte 2-3 minúty, potom ju zotrite vlhkou handričkou a budú viditeľne osviežené. V prípade skutočne odolných škvŕn do nej pridajte rozdrvenú vaječnú škrupinu. Bude fungovať ako jemný brúsny papier. Zbavíte sa dokonca aj plesní a to bez škodlivých chemikálií.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Používajte výrobky z kuchyne. Čistenie škárovacej hmoty v expresnom tempe

Plesne na škárach? Zbavte sa jej za pár drobných

The post Raz za mesiac ju pripravím a nebojím sa špiny a plesní na škárovacej hmote appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie