Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rážov zákon v parlamente zmenili. Strategické investície môžu byť lacnejšie, dvere otvára aj súkromníkom

Začiatkom roka prišiel minister dopravy Jozef Ráž so zákonom, ktorý mal riešiť pomalú výstavbu diaľnic. Podobná legislatíva funguje napríklad v Poľsku, kde sa infraštruktúra stavia výrazne rýchlejšie. Na základe zákona o strategických investíciách by však nemali dostať špeciálny status len cesty a železnice, do zoznamu sa pomaly pridávali aj ďalšie stavby.  Podľa pôvodného znenia stačilo, ak […]
Menej ako 1 min. min.

Začiatkom roka prišiel minister dopravy Jozef Ráž so zákonom, ktorý mal riešiť pomalú výstavbu diaľnic. Podobná legislatíva funguje napríklad v Poľsku, kde sa infraštruktúra stavia výrazne rýchlejšie. Na základe zákona o strategických investíciách by však nemali dostať špeciálny status len cesty a železnice, do zoznamu sa pomaly pridávali aj ďalšie stavby. 

Podľa pôvodného znenia stačilo, ak budujú dobré meno krajiny. To sa však po pripomienkach zmenilo a do parlamentu prišla verzia, v ktorej sa vymedzili ďalšie parametre. A to, že by takáto stavba mala byť vo verejnom záujme, ďalej byť drahšia ako 100 miliónov eur, alebo to musí byť zdravotnícke zariadenie, respektíve slúžiť na obranu štátu.

Po pozmeňovacích návrhoch z dielne poslanca Hlasu Igora Šimka sa však zásah takzvaných strategických investícií rozšíril ďalej. Hranica 100 miliónov eur sa znížila na polovicu a po novom to nemusia byť len stavby, ktoré má pod palcom štát. 

Dôležitá diaľnica na severe Slovenska sa pohla vpred. Ráž ide vyhlásiť tendre, stavať chce do roka

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie