Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Realizácia modernizácie cesty I/51 v úseku Golianovo-Vráble

Od 2. apríla 2024 do 30. septembra 2024 sa na ceste 1. triedy č. I/51 v úseku Golianovo-Vráble bude uskutočňovať modernizácia vybraných úsekov ciest I. triedy v Trnavskom (TT) a Nitrianskom (NR) kraji. Tento projekt, nazvaný "Modernizácia vybraných úsekov ciest I. triedy v TT a NR kraji, I. etapa – I/51 Golianovo – Vráble", zabezpečí […]
Menej ako 1 min. min.

Od 2. apríla 2024 do 30. septembra 2024 sa na ceste 1. triedy č. I/51 v úseku Golianovo-Vráble bude uskutočňovať modernizácia vybraných úsekov ciest I. triedy v Trnavskom (TT) a Nitrianskom (NR) kraji. Tento projekt, nazvaný “Modernizácia vybraných úsekov ciest I. triedy v TT a NR kraji, I. etapa – I/51 Golianovo – Vráble”, zabezpečí výrazné vylepšenie dopravnej infraštruktúry v tomto regióne.

Ako informuje mesto Vráble, realizácia tejto stavby si vyžiada určité dopravné obmedzenia, predovšetkým vo forme obchádzok. Pre osobné autá a autobusy bola navrhnutá a schválená obchádzková trasa od križovatky I/51 – III/1644 (smer Babindol), ďalej po ceste III. triedy č. 1644 cez obec Babindol a po ceste III/1647 cez obec Klasov, ktorá sa ukončí v križovatke I/51 – III/1647. Modernizácia cesty bude realizovaná po úsekoch v dĺžke 500 metrov pri čiastočnej uzávierke cesty, ktorá bude riadená vo voľnom pruhu svetelnou signalizáciou.

Vzhľadom na úplnú uzávierku pre nákladnú dopravu (nad 3,5t) na ceste I/51 počas celej doby realizácie prác, bude pre tento typ vozidiel vypracovaná iná obchádzková trasa. Nákladná doprava bude vedená po rýchlostnej ceste RI na cestách I/51 a II/511. Obchádzková trasa pre nákladnú dopravu z titulu čiastočnej uzávierky a úplnej uzávierky na ceste I/51 v danom úseku bude z Nitry do Vrábľov vedená cez križovatku R1 – I/51 Nitra východ – Exit 51, ďalej po križovatke Ri Zlaté Moravce – Exit 70, po ceste I/65 a II/511 cez Tesárske Mlyňany.

V opačnom smere, teda z Vrábľov smerom k Nitrianskemu regiónu, bude obchádzková trasa vedúca po ceste II/511 cez Tesárske Mlyňany a I/65 na križovatku R1 Zlaté Moravce – Exit 70, po križovatku R1 – I/51 Nitra východ – Exit 51.

Počas trvania prác na stavbe “Modernizácia vybraných úsekov ciest I. triedy v TT a NR kraji, I. etapa – I/51 Golianovo – Vráble“ v úseku Golianovo-Vráble bude umiestnené dočasné dopravné značenie, ktoré bude riaditelia dopravy žiadať všetkých účastníkov premávky rešpektovať.

Všetkých účastníkov premávky žiadame o trpezlivosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov dopravnej obsluhy, čo prispieva k bezpečnosti a plynulosti dopravy v danom období. Ďakujeme za spoluprácu a pochopenie.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie