Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Recept na banánové lievance mám od svojej švagrinej. Sú najlepšie, aké som kedy jedla. Táto prísada všetko zmení

30.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Hramova). Recept na banánové lievance, ktorý mi dala švagriná, je najväčším hitom našich raňajok. Miznú zo stola do posledného a na ich prípravu vždy používam poriadne prezreté ovocie. Takto ho nemusím vyhadzovať. Recept na banánové lievance, ktorý mi dala švagriná, je najväčším hitom našich raňajok.Foto: shutterstock/Elena Hramova Banány […]
2 min.

30.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Hramova).

Recept na banánové lievance, ktorý mi dala švagriná, je najväčším hitom našich raňajok. Miznú zo stola do posledného a na ich prípravu vždy používam poriadne prezreté ovocie. Takto ho nemusím vyhadzovať.

Recept na banánové lievance, ktorý mi dala švagriná, je najväčším hitom našich raňajok.
Foto: shutterstock/Elena Hramova

Banány sú v kuchyni veľmi všestranné, ideálne na raňajky aj dezerty. Môžete ich pridať do smoothies, ovsenej kaše alebo jogurtu. Výborné sú aj v pečive, ako je banánový chlieb alebo muffiny. Ja ich však používam na prípravu banánových lievancov, na ktoré mám recept od svojej švagrinej.

Ako používate banány, ktoré sú prezreté? Vždy robím tieto lievance

Keď si doma všimnem prezreté banány, absolútne ich odmietam vyhodiť. Práve tie sú najlepšie na prípravu banánových lievancov. Prvýkrát som ich vyskúšala u svojej švagrinej a hneď som si ich zamilovala. Veľmi zrelé ovocie im dodáva jedinečnú sladkosť a vôňu, vďaka ktorej sú neuveriteľne chutné. Na ich prípravu potrebujeme:

2 zrelé banány

2 vajcia

1/2 šálky mandľovej múky

1/4 šálky celozrnnej múky.

Okrem toho by ste mali mať po ruke aj lyžičku prášku do pečiva, štipku škorice, štipku soli a olej na vyprážanie alebo maslo. Škorica zvýrazní chuť lievancov a urobí ich výnimočnými.

Prípravu začnite roztlačením banánov v miske na hladkú kašu. Potom pridajte rozšľahané vajcia.
Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer

Najlepší recept na banánové lievance. Robím ich vždy, keď mám pevne zrelé banány

Prípravu začnite roztlačením banánov v miske na hladkú kašu. Potom pridajte rozšľahané vajcia. Teraz je čas pridať mandľovú múku, celozrnnú múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Rozpáľte panvicu s trochou oleja alebo masla podľa vlastného výberu na strednom ohni. Nakoniec na panvicu po lyžiciach dávajte malé dávky cesta a formujte lievance. Smažte dozlatista asi 2 – 3 minúty z každej strany. Podávajte ich teplé s ľubovoľnou polevou, napríklad s medom, prírodným jogurtom alebo čerstvým ovocím. Je tiež dobré ich jemne posypať škoricou, aby boli ešte lepšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto ich robila len stará mama Marienka. Jej lievance boli bezkonkurenčné – mám recept

Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút

The post Recept na banánové lievance mám od svojej švagrinej. Sú najlepšie, aké som kedy jedla. Táto prísada všetko zmení appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie