Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Recept na najlepšiu omeletu na svete. Je taká chutná, že ju budete pripravovať až do novembra

11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliy). Omeleta je ideálnym nápadom na raňajky, keď chcete začať deň niečím chutným, sýtym a energizujúcim na dlhé hodiny. Je to pokrm, ktorý si môžete pripraviť s čímkoľvek, ale táto omeleta je jedinečná. Kombinácia vajec s týmito ingredienciami si zaslúži ódu alebo aspoň sonet. Omeleta z lesných pokladov Foto: […]
Menej ako 1 min. min.

11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliy).

Omeleta je ideálnym nápadom na raňajky, keď chcete začať deň niečím chutným, sýtym a energizujúcim na dlhé hodiny. Je to pokrm, ktorý si môžete pripraviť s čímkoľvek, ale táto omeleta je jedinečná. Kombinácia vajec s týmito ingredienciami si zaslúži ódu alebo aspoň sonet.

Omeleta z lesných pokladov
Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich

Základom tejto omelety sú lesné poklady, teda čerstvé huby. Hubárska sezóna sa vlastne ešte len začína, a hoci sa prvé exempláre začali objavovať už v máji, nemôžeme hovoriť o celonárodnej nádielke. Pravda, sú regióny, kde už huby sú – najčastejšie kuriatka, kozáky a suchohríby. Objavujú sa aj hríby a niekedy aj bedle. Ak teda počas prechádzky náhodou natrafíte na niekoľko exemplárov, už máte najdôležitejšie ingrediencie na najlepšiu omeletu na svete.

Kombinácia vajec a húb vás ohromí

Ingrediencie:

4 malé vajcia,

250 g čerstvých, dobre očistených lesných húb,

1 cibuľa šalotka,

maslo,

2-3 lyžice sladkej smotany,

nasekaná petržlenová vňať,

malá vetvička čerstvého tymiánu,

soľ a korenie podľa chuti.

Ak počas prechádzky náhodou natrafíte na niekoľko exemplárov lesných húb, už máte najdôležitejšie ingrediencie na najlepšiu omeletu na svete
Foto: shutterstock/Mahony

Omeleta z lesných pokladov – ako na to:

Hríby, najmä kuriatka, dôkladne očistite, najlepšie malou kefkou. Potom huby nakrájajte na menšie kúsky.

Na panvici rozohrejeme lyžicu tuhého masla a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, kým nezesklovatie, a pridajte huby. Smažte ich, kým nezmäknú a ľahko nezhnednú.

Kým sa huby smažia, postarajte sa o vaječnú zmes. Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme trochu smotany, soľ a korenie podľa chuti a natrhanú vetvičku tymiánu a vymiešame na hladkú kašu alebo vyšľaháme metličkou. Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať a opäť premiešajte.

Vaječnú zmes nalejte do panvice s hubami a znížte teplotu. Panvicou zľahka potraste a prikryté smažte, kým sa omeleta neprepečie.

Ak sa už vo vašom lese objavujú huby, zbierajte ich, akoby zajtra už nemali byť. Ak, bohužiaľ, nemáte toľko šťastia, zájdite na trh a určite si kúpte napr. kuriatka. Pri nákupe húb na trhu dávajte pozor na ich jedlosť a čerstvosť. Inak sa môžete dostať do problémov, čo si nikto neželá, a to ani na úkor najlepšej omelety na svete.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na zelenú fazuľku na kyslo zabudnete. Zalejeme a podávame na večeru, rodina vylíže každý tanier

Karfiol v tejto verzii chutí takmer ako mäso. Urobte si ho namiesto bravčových rezňov, rodina si ho zamiluje

The post Recept na najlepšiu omeletu na svete. Je taká chutná, že ju budete pripravovať až do novembra appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie