Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Recept na šťavnaté červené paradajky. Do vody nasypte niekoľko zrniečok. Váš sused vám bude závidieť

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lotus_studio). Každému záhradkárovi záleží na správnom raste a kvalite pestovanej zeleniny. Pri pestovaní paradajok existuje mnoho výziev, ktoré môžu predstavovať rastliny a prostredie. Prinášame vám recept na domácu zmes, ktorá nielen zlepší rast plodiny, ale ovplyvní aj jej chuť. Ako sa starať o paradajky?Foto: shutterstock/Lotus_studio Paradajky sú najčastejšie pestovanou […]
Menej ako 1 min. min.

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lotus_studio).

Každému záhradkárovi záleží na správnom raste a kvalite pestovanej zeleniny. Pri pestovaní paradajok existuje mnoho výziev, ktoré môžu predstavovať rastliny a prostredie. Prinášame vám recept na domácu zmes, ktorá nielen zlepší rast plodiny, ale ovplyvní aj jej chuť.

Ako sa starať o paradajky?
Foto: shutterstock/Lotus_studio

Paradajky sú najčastejšie pestovanou zeleninou medzi majiteľmi pozemkov, ale nielen medzi nimi. Pomerne veľa ľudí, ktorí nemajú priestor na pestovanie rastlín, sa rozhodlo pestovať ich v kvetináčoch. Oba spôsoby prinášajú želateľné a chutné výsledky. Skôr než sa však pustíte do chrumkania červených plodov, oplatí sa použiť domáci roztok, aby boli ešte chutnejšie.

Ako sa starať o paradajky? Najlepšou ochranou bude správna spoločnosť

Pestovanie paradajok je už roky živou témou diskusií medzi majiteľmi pozemkov a záhradkármi, ktorí sa svedomito starajú o svoju úrodu. Aby ste si mohli vychutnať chutné plody, je potrebné vynaložiť značné množstvo práce. Pri pestovaní je pre rastliny najdôležitejšia pravidelná zálievka a občasné hnojenie, ktoré kríky posilní a zlepší ich rast. Žiaľ, veľmi častým dôvodom oslabených sadeníc sú škodcovia, ktorí napádajú jednotlivé druhy. Našťastie matka príroda myslela na všetko a vďaka nej môžete vaše paradajky ochrániť pred škodcami alebo útokmi ničivého hmyzu. Na tento účel je dobré vysadiť na okrasu tymián, oregano, šalviu, saturejku, bazalku alebo mätu piepornú. Vôňa týchto byliniek predstavuje účinnú bariéru pre nežiaduce jedince, ktoré by mohli zničiť úrodu.

Bazalka zasadená medzi paradajkami ich chráni pred škodcami.
Foto: shutterstock/matunka

Ak však plánujete obohatiť záhradu o ďalšie druhy zeleniny, hneď vedľa paradajok by sa mali nachádzať fazuľa, zeler, cibuľa a cesnak. Tie nielenže znížia riziko hubových ochorení, ale poskytnú aj dusíkaté zlúčeniny, ktoré majú pozitívny vplyv na rast rastlín. Ak patríte do skupiny ľudí, ktorí si túto červenú zeleninu vysadili do kvetináčov, odporúčame hneď vedľa nich umiestniť nádoby s vysadenými astrami alebo nevädzami. Podobne ako pri bylinkách, ich vôňa pôsobí ako odstrašujúci prostriedok proti škodcom. Keď sú paradajky chránené zo všetkých strán, je čas podniknúť kroky, ktoré budú mať priamy vplyv na chuťové vlastnosti plodov.

Aspirín na paradajky je prežitok. Tento domáci kondicionér vás určite nesklame

Ak radi trochu experimentujete, určite by ste mali vyskúšať zmes, vďaka ktorej budú vaše paradajky chutiť oveľa lepšie ako predtým. Na prípravu prírodného zlepšováka budete potrebovať cukor. Jednu čajovú lyžičku rozmiešajte v 500 ml teplej vody a počkajte, kým vychladne. Potom – opatrne s listami – zalejte sadenice. Sacharóza spôsobí, že pôdne mikroorganizmy sa budú vyvíjať efektívnejšie a mikrobiálna aktivita bude stimulovaná, takže úroda bude kyprejšia a plody chutnejšie. Pri týchto opatreniach však treba byť opatrný a nepreháňať ich frekvenciu, pretože by ste mohli na vašu rastlinu privolať nešťastie v podobe mravcov alebo iných škodcov. Nesmiete používať túto metódu skôr, ako začnú samotné paradajky červenať.

Na prípravu prírodného zlepšováka potrebujete cukor a teplú vodu..
Foto: shutterstock/jayk67

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Namiesto toho, aby ste ho vyhodili do odpadu, vyrobte z nej hnojivo. Paradajky budú mimoriadne šťavnaté a bude sa im dariť

Prečo sa z paradajok odlamujú listy? Je to veľmi dôležité. Nezabudnite to urobiť v júni

The post Recept na šťavnaté červené paradajky. Do vody nasypte niekoľko zrniečok. Váš sused vám bude závidieť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie