Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Recept na vláčny banánový chlieb. Ingrediencie v okamihu zmiešate vidličkou

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/minadezhda). Prezreté a takmer čierne banány sú každým dňom bližšie a bližšie k odpadkovému košu. Namiesto plytvania cenným produktom je lepšie pripraviť z neho chutný banánový chlieb. Ukazuje sa, že je to najmenej lákavé a dlhotrvajúce ovocie, ktoré si vytvorí mimoriadne sladkú chuť a lahodnú vôňu. Stačí pár minút […]
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/minadezhda).

Prezreté a takmer čierne banány sú každým dňom bližšie a bližšie k odpadkovému košu. Namiesto plytvania cenným produktom je lepšie pripraviť z neho chutný banánový chlieb. Ukazuje sa, že je to najmenej lákavé a dlhotrvajúce ovocie, ktoré si vytvorí mimoriadne sladkú chuť a lahodnú vôňu. Stačí pár minút miešania a hodina pečenia, aby ste si vychutnali domácu pochúťku.

Pri prezretých banánoch môžeme cukor v banánovom chlebe vynechať.
Foto: shutterstock.com/minadezhda

Vláčny banánový chlieb – nákupný zoznam

Chuť na sladké sa objaví náhle a nepustí, kým nie je uspokojená. Ak chcete dodržať pevné predsavzatie vyhýbať sa nezdravým sladkostiam, ako sa len dá, zvoľte si diétnejšiu alternatívu. Hovoríme o banánovom chlebe, aromatickom a vláčnom pečive, ktoré v každom kúsku spája sladkosť banánov s ľahkou chuťou vlašských orechov. Je ideálny nielen na rastúci hlad, ale aj na rýchle raňajky alebo lenivý popoludňajší snack.

Ingrediencie na banánový chlieb:

250 g pšeničnej múky,

4 dobre zrelé banány,

1 čajová lyžička sódy bikarbóny,

¼ čajovej lyžičky soli,

½ čajovej lyžičky práškovej škorice,

115 g masla,

120 g hnedého cukru,

2 veľké vajcia,

80 g bieleho jogurtu,

1 čajová lyžička vanilkového extraktu,

voliteľne: 100 g vlašských orechov.

Osvedčený recept na banánový chlieb

Prezreté banány použite na banánový chlieb.
Foto: shutterstock.com/A_Lein

Ošúpané banány vložte do čistej misky a vidličkou ich roztlačte na hladkú kašu. V inej miske zmiešajte preosiatu pšeničnú múku, sódu bikarbónu, škoricu a soľ.

Banánové pyré zmiešajte s rozpusteným maslom a hnedým cukrom. Potom po jednom zašľahajte vajcia izbovej teploty a po každom krátko premiešajte. Nakoniec pridajte jogurt a vanilkový extrakt.

Suché prísady pridajte k mokrým a jemne premiešajte silikónovou stierkou. V tejto fáze môžete pridať aj nasekané vlašské orechy.

Cesto vložte do tortovej formy s rozmermi 23 × 13 cm, vystlanej papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C (dolný a horný ohrev).

Ako dlho piecť banánový chlieb? Koláč nechajte v dobre vyhriatej rúre približne hodinu. Chlieb môžete otestovať suchou tyčinkou 5 – 10 minút pred jeho vybratím.

Hotový banánový chlieb vyberte z rúry a nechajte ho úplne vychladnúť. Keď dosiahne izbovú teplotu, môžete ho bezpečne vybrať z formy na chlieb. Dobrú chuť!

Ako skladovať banánový chlieb po upečení?

Chutný, nadýchaný a vlhký banánový chlieb je skvelou voľbou na obed alebo na poludňajší snack. Ak s upečeným pečivom nenakladáte v ten istý deň, dbajte na jeho správne uskladnenie. Najlepšie je vložiť ho do vzduchotesnej nádoby a potom umiestniť do chladničky. Keď ho vyberiete, stačí chvíľu počkať alebo ho na pár sekúnd ohriať v mikrovlnnej rúre.

Stojí za to vedieť, že banánový chlieb je vhodný na zmrazenie. Najlepšie je uložiť ho do mrazničky ešte čerstvý, ale úplne vychladnutý. V týchto podmienkach vydrží aj niekoľko mesiacov. Ak sa však rozhodnete uchovávať banánový chlieb pri izbovej teplote, snažte sa sladké pečivo skonzumovať najneskôr do dvoch dní.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento nadýchaný koláč s čerešňami zmizne z taniera v okamihu. Recept naň je detskou hrou

Vždy, keď robím tento koláč, všetci ma žiadajú o recept. Jeden plech nestačí

The post Recept na vláčny banánový chlieb. Ingrediencie v okamihu zmiešate vidličkou appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie