Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Regulátori v USA plánujú vyšetrovanie firiem Microsoft, OpenAI a Nvidia. Chcú preskúmať ich vplyv

Americkí regulátori sa chystajú začať protimonopolné vyšetrovanie technologických spoločností Microsoft, OpenAI a Nvidia, aby preverili ich vplyv na odvetvie umelej inteligencie. Informujú o tom agentúra Reuters a ďalšie médiá s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou. Aktivity spoločností Microsoft a OpenAI podľa zdrojov preskúma Federálna obchodná komisia, zatiaľ čo na aktivity Nvidie sa zameria […]
Menej ako 1 min. min.

Americkí regulátori sa chystajú začať protimonopolné vyšetrovanie technologických spoločností Microsoft, OpenAI a Nvidia, aby preverili ich vplyv na odvetvie umelej inteligencie. Informujú o tom agentúra Reuters a ďalšie médiá s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou.

Aktivity spoločností Microsoft a OpenAI podľa zdrojov preskúma Federálna obchodná komisia, zatiaľ čo na aktivity Nvidie sa zameria ministerstvo spravodlivosti.

Islamský štát veľmi dobre vie, aký mocný nástroj má v rukách. Teroristi spúšťajú mediálny džihád

Spoločnosť OpenAI vyvinula populárny chatovací systém ChatGPT založený na umelej inteligencii, ktorý predvlani zadarmo sprístupnila verejnosti. Systém si rýchlo získal popularitu a výrazne prispel k vlne záujmu verejnosti, médií a investorov o umelú inteligenciu.

Softvérový gigant Microsoft s firmou OpenAI úzko spolupracuje a investoval do nej okolo 13 miliárd dolárov. Pri vlaňajších zmenách vo vedení OpenAI získal v správnej rade tohto podniku namiesto pozorovateľa bez hlasovacích práv.

Výrobca čipov Nvidia stojí na čele svetového trhu s čipmi pre umelú inteligenciu a v poslednom čase ťaží z prudkého rastu záujmu o túto technológiu. Cena za akcie Nvidie sa od začiatku tohto roka zvýšila o takmer 150 percent. V stredu tak trhová hodnota podniku po prvý raz prekročila tri bilióny dolárov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie