Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rekonštrukcia tzv. Kukurice by mala podľa ministerstva obrany začať najskôr na jeseň tohto roka

Rekonštrukčné práce na bývalej vojenskej ubytovni Hviezda v Bratislave, známej ako Kukurica, sa začnú najskôr na jeseň, predpokladá Ministerstvo obrany. Celkové očakávané náklady spresnia po ukončení a schválení projektovej dokumentácie pre stavebné konanie, uvádza tlačové oddelenie rezortu. “Aktuálne je projekt vo fáze dopracovania projektovej dokumentácie a pripomienkovaní dotknutých zložiek rezortu obrany. V objekte prebiehajú vypratávacie a búracie práce […]
Menej ako 1 min. min.

Rekonštrukčné práce na bývalej vojenskej ubytovni Hviezda v Bratislave, známej ako Kukurica, sa začnú najskôr na jeseň, predpokladá Ministerstvo obrany. Celkové očakávané náklady spresnia po ukončení a schválení projektovej dokumentácie pre stavebné konanie, uvádza tlačové oddelenie rezortu.

“Aktuálne je projekt vo fáze dopracovania projektovej dokumentácie a pripomienkovaní dotknutých zložiek rezortu obrany. V objekte prebiehajú vypratávacie a búracie práce vrátane demontáže staticky narušených balkónov,” priblížil hovorca MO SR Tomáš Kostelník.

Začiatok stavebnej realizácie rekonštrukcie objektu a areálu bývalej ubytovne závisí podľa ministerstva od viacerých faktorov, ako sú napríklad dĺžka procesu vydania stavebného povolenia či samotného procesu verejného obstarávania na zhotoviteľa danej rekonštrukcie. K ukončeniu výstavby by podľa predpokladov malo dôjsť do 36 mesiacov od vydania právoplatného stavebného povolenia.

Projekt rekonštrukcie tzv. Kukurice predstavilo bývalé vedenie ministerstva v máji 2022. Odhadovaný rozpočet bol vtedy 34,8 milióna eur. Ukončenie obnovy predpokladali v roku 2025.

Rezortu obrany slúžila budova od roku 1989. So zhoršujúcim sa technickým stavom sa postupne vyprázdňovala, v roku 2017 ju úplne zatvorili. Po obnove má slúžiť najmä zamestnancom rezortu, rozdelená bude na administratívnu a ubytovaciu časť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie