Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rekordný nárast pokút SEC voči kryptomenovému priemyslu

V roku 2024 Komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) Spojených štátov amerických zaznamenala rekordný rok v presadzovaní pravidiel voči kryptomenovému priemyslu. Podľa správy Social Capital Markets z 9. septembra SEC uložila pokuty vo výške takmer 4,7 miliardy dolárov, čo predstavuje nárast o viac ako 3 000 % oproti roku 2023. Tento významný skok bol […]
Menej ako 1 min. min.

V roku 2024 Komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) Spojených štátov amerických zaznamenala rekordný rok v presadzovaní pravidiel voči kryptomenovému priemyslu. Podľa správy Social Capital Markets z 9. septembra SEC uložila pokuty vo výške takmer 4,7 miliardy dolárov, čo predstavuje nárast o viac ako 3 000 % oproti roku 2023. Tento významný skok bol podporený najmä vyrovnaním vo výške 4,47 miliardy dolárov s Terraform Labs a jej bývalým generálnym riaditeľom Do Kwonom.

Tento strategický posun SEC smerom k zacieleniu na vplyvnejšie prípady a vyššie pokuty naznačuje zmenu v prístupe regulátora. Sústredenie sa na prípady s veľkým dopadom, ktoré vytvárajú precedensy pre celý sektor, je kľúčové pre formovanie budúcnosti kryptomenového trhu. Tento trend je v súlade s vyjadreniami predsedu SEC, ktorý naznačil potrebu „dezinfekčného prostriedku“ pre kryptotrhy.

Celková suma peňažných sankcií zahŕňa prepadnutie, odškodnenie, občianskoprávne sankcie a úroky pred odsúdením. Tieto sankcie boli počítané od okamihu, keď SEC začala exekučné opatrenie. Výsledkom je, že celková suma, ktorú SEC tento rok získala, prevyšuje kombinovanú sumu za predchádzajúce desaťročie.

Zdá sa, že SEC sa zameriava na prípady, ktoré majú potenciál ovplyvniť celý priemysel a poskytujú jasnú správu o tom, že regulácia a dodržiavanie pravidiel sú nevyhnutné pre integritu a stabilitu kryptomenových trhov. Tento prístup môže mať dlhodobý vplyv na to, ako sa kryptomenový sektor vyvíja a ako je vnímaný verejnosťou a investorami.

Príspevok Rekordný nárast pokút SEC voči kryptomenovému priemyslu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie