Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

REKORDNÝ ROK 2023 – ZREKONŠTRUOVANÉ KINO PALACE A ŠTYRI BUDOVY V KASÁRŇACH POD ZOBOROM

Rok 2023 bol pre mesto Nitra rekordný v oblasti kapitálových výdavkov, ktoré dosiahli sumu 28 484 270,61 eur. Tieto investície sa zameriavali na rôzne projekty, vrátane rekonštrukcie kina Palace a štyroch budov v areáli bývalých kasární pod Zoborom, informuje Mesto Nitra. Kino Palace: Kino Palace je ikonickým miestom nielen pre strednú a staršiu generáciu obyvateľov […]
Menej ako 1 min. min.

Rok 2023 bol pre mesto Nitra rekordný v oblasti kapitálových výdavkov, ktoré dosiahli sumu 28 484 270,61 eur.

Tieto investície sa zameriavali na rôzne projekty, vrátane rekonštrukcie kina Palace a štyroch budov v areáli bývalých kasární pod Zoborom, informuje Mesto Nitra.

Kino Palace:

Kino Palace je ikonickým miestom nielen pre strednú a staršiu generáciu obyvateľov Nitry. Po desaťročiach, kedy posledný film odznel a sedadlá zostali zatvorené, sa v roku 2020 opäť objavila nádej na jeho obnovu. Rekonštrukcia kina Palace vrátila budove jej pôvodný vzhľad navrhnutý Fridrichom Weinwurmom. Hlavná sála bola transformovaná na multifunkčný priestor s možnosťou flexibilného prispôsobenia podujatiam. Technická infraštruktúra bola presunutá pod úroveň sály, aby sa zabezpečila pohodlná premietačka pre účinkujúcich.

Budovy v kasárňach pod Zoborom:

Budovy bývalých kasární na Martinskom vrchu sú jedinečným priestorom, ktorý postupne ožíva. Okrem škôlky, ktorá tu bola otvorená v roku 2020, sa v roku 2023 rekonštruovali štyri ďalšie budovy. Tieto budovy poslúžia širokej verejnosti a tvorcom v oblasti vizuálneho a hudobného umenia, remeselníkom a ďalším tvorivým priemyslom. Dve z týchto budov sú vybavené modernými technológiami a slúžia ako dielne, skúšobne a workshopové miestnosti. Ostatné dve budovy sú určené pre širšiu verejnosť, vrátane priestoru na oddych, kaviarne a coworkingového priestoru.

Účel Kreatívneho centra Nitra:

Kreatívne centrum Nitra bude kultúrnym priestorom pre všetky vekové kategórie. Poskytne umelcom a tvorcom priestor na prácu a identifikáciu. Zároveň podporí začínajúcich podnikateľov v kreatívnom priemysle a prinesie nové pracovné príležitosti. Vďaka projektu sa zrekonštruovalo päť budov v meste, obnovil sa život kina Palace a pridal sa nový obsah do areálu bývalých kasární na Martinskom vrchu. Proces etablovania viac ako 100 expertov mladšej a strednej generácie v tomto centre sľubuje dlhodobý prospech pre mesto.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie