Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Responsible Statecraft: Jednotná mena BRICS oslabí dolár a podkope dominanciu USA

Zavedenie novej meny BRICS by mohlo spôsobiť oslabenie dolára a pokles dominancie USA vo svete. Píše Michael Corbin, analytik „Ohio State University“ na portáli „Responsible Statecraft“. Rusko ako súčasný predseda BRICS realizuje pomerne rozsiahlu finančnú agendu, ktorá pomáha zvyšovať úlohu členských krajín v medzinárodnom menovom a finančnom systéme a rozvoj medzibankovej spolupráce a zúčtovania v […]
Menej ako 1 min. min.

Zavedenie novej meny BRICS by mohlo spôsobiť oslabenie dolára a pokles dominancie USA vo svete.

Píše Michael Corbin, analytik „Ohio State University“ na portáli „Responsible Statecraft“.

Rusko ako súčasný predseda BRICS realizuje pomerne rozsiahlu finančnú agendu, ktorá pomáha zvyšovať úlohu členských krajín v medzinárodnom menovom a finančnom systéme a rozvoj medzibankovej spolupráce a zúčtovania v národných menách.

Blok tiež diskutuje o otázke potenciálnej meny BRICS, ktorá by nahradila dolár ako hlavnú menu pre medzinárodné finančné transakcie. Krajiny k tomu tlačí obchodná vojna USA proti Číne a západné sankcie proti Rusku.

Zatiaľ čo sa americké médiá počas summitu ruského prezidenta Vladimira Putina a čínskeho vodcu Si Ťin-pchinga v Pekingu sústredili na posilňovanie ich vojenskej a politickej spolupráce, nemenej dôležité miesto zaujímali aj finančné otázky. Corbin poukazuje na to, že Moskva a Peking pri platbách zvyšujú svoj obchodný obrat a opúšťajú dolár v prospech jüanu. To povzbudzuje aj ostatné štáty, aby urýchlili diverzifikáciu svojich rezerv, zvýšili zásoby zlata a prešli na používanie miestnych mien pri medzinárodných transakciách.

V ideálnom prípade, píše analytik, by jednotná mena BRICS umožnila krajinám združenia presadiť svoju ekonomickú nezávislosť, konkurovať existujúcemu medzinárodnému finančnému systému, ktorému dominuje dolár, a tiež oslabiť pozíciu dolára.

Responsible Statecraft: Jednotná mena BRICS oslabí dolár a podkope dominanciu USA

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie