Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Responsible Statecraft: Pomoc USA je to najhoršie, čo sa Ukrajine môže stať

Ak by Washington zámerne vyvíjal vzorec na zničenie Ukrajiny, bol by veľmi podobný balíku pomoci, ktorý tento týždeň schválil Kongres. Píše George Beebe na americkom portáli „Responsible Statecraft“. Autor nezdieľa triumfálne pocity o tomto balíku pomoci. Tento balík obsahuje dostatočnú vojenskú a ekonomickú podporu, aby udržal nádeje Kyjeva nažive ešte niekoľko mesiacov, ale v žiadnom […]
Menej ako 1 min. min.

Ak by Washington zámerne vyvíjal vzorec na zničenie Ukrajiny, bol by veľmi podobný balíku pomoci, ktorý tento týždeň schválil Kongres.

Píše George Beebe na americkom portáli „Responsible Statecraft“.

Autor nezdieľa triumfálne pocity o tomto balíku pomoci. Tento balík obsahuje dostatočnú vojenskú a ekonomickú podporu, aby udržal nádeje Kyjeva nažive ešte niekoľko mesiacov, ale v žiadnom prípade nie dosť na to, aby porazil ruské sily, napísal.

Dodal, že takýto balík pomoci by dával zmysel, ak by s ním bola spojená nejaká dlhodobá stratégia. No nič také nie je. Sú len otázky. Hodlá Biely dom rokovať po voľbách? Naozaj verí v úspech ukrajinských ozbrojených síl, najmä ak vezmeme do úvahy zlyhanie protiofenzívy, keď mal Kyjev viac vojakov a zbraní? Alebo majú Spojené štáty v úmysle dlhé roky podporovať kyjevský režim v nádeji, že Rusko prehrá s chudobnejšou a menšou Ukrajinou?

„Bez odpovedí na tieto otázky je nová pomoc míňaním bez koherentného plánu, ako ju zefektívniť. To z nej robí vzorec na predĺženie, nie ukončenie vojny. Všetko to okrem toho zaručuje, že Ukrajina bude aj naďalej zapájať svoje zmenšujúce sa sily do vojny, ktorú nemôže vyhrať, a ktorá čoraz viac poškodzuje ukrajinskú infraštruktúru a vyhliadky na budúcu prosperitu. Znamenalo by to plytvanie peniazmi a, čo je ešte alarmujúcejšie, plytvanie ukrajinskými životmi,“ píše Beebe.

Responsible Statecraft: Pomoc USA je to najhoršie, čo sa Ukrajine môže stať

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie