Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Reťazec, ktorý je rajom pre kutilov a záhradkárov, mieri do ďalšieho slovenského mesta

Bratislava, Košice, Prešov a Nitra nie sú jediné mestá, v ktorých sa nachádza známy obchodný reťazec Hornbach. Zoznam týchto miest by sa mal totiž v dohľadnej dobe rozšíriť aj o Trnavu. Trnavská prevádzka by mala ležať v obchodnej zóne v blízkosti cestného obchvatu mesta. Ako uvádza portál Trnavský hlas, prevádzky, ktoré sa zameriavajú na podobné […]
Menej ako 1 min. min.

Bratislava, Košice, Prešov a Nitra nie sú jediné mestá, v ktorých sa nachádza známy obchodný reťazec Hornbach. Zoznam týchto miest by sa mal totiž v dohľadnej dobe rozšíriť aj o Trnavu.

Trnavská prevádzka by mala ležať v obchodnej zóne v blízkosti cestného obchvatu mesta. Ako uvádza portál Trnavský hlas, prevádzky, ktoré sa zameriavajú na podobné produkty, sa na tomto mieste už nachádzajú.

Kedy Hornbach otvorí svoje brány?

Podľa plánu posúdenia vplyvov na životné prostredie plánuje začať s výstavbou v polovici roku 2025 a dokončiť obchodné centrum Hornbach na jar 2026. Očakávané investičné náklady sú odhadnuté na 8 miliónov eur.

Zverejnený zámer prezrádza, že Hornbach plánuje umiestniť nové obchodné centrum v Trnave na pozemku o rozlohe 4,5 hektára. Centrum bude rozdelené na tri časti: záhradné centrum, stavebné centrum a drive-in zónu určenú pre paletový tovar.

V areáli bude aj podzemná garáž s kapacitou 88 parkovacích miest, ďalších 147 parkovacích miest bude k dispozícii vonku. Po dokončení nového obchodného centra sa plánuje zamestnať približne 60 ľudí.

Podľa portálu finstat.sk spoločnosť Hornbach – Baumarkt SK dosiahla v roku 2022 na Slovensku tržby presahujúce 166 miliónov eur a zisk vo výške 5,7 milióna eur.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Tržby zaznamenali pokles

Nemecký reťazec hobbymarketov Hornbach oznámil predbežné tržby za prvý polrok súčasného obchodného roka, ktoré v porovnaní s rokom predtým poklesli, ale len minimálne. Prevádzkový zisk však výrazne klesol a spoločnosť zhoršila svoje vyhliadky na celkový rok. Informoval o tom portál teraz.sk.

Hornbach uviedol, že za prvý polrok obchodného roka 2023/2024, teda za obdobie od marca do konca augusta, dosiahli predbežné čisté tržby vo výške 3,44 miliardy eur. V porovnaní s rokom predtým to predstavuje pokles len o 0,6 %, čo je pozoruhodné vzhľadom na náročné jarné obdobie, dodal reťazec.

Sieť obchodov pre domácich majstrov a záhradkárov zaznamenala menej priaznivé výsledky v oblasti prevádzkového zisku, ktorý klesol o viac než pätinu. Upravený zisk pred úrokmi a daňami (EBIT) dosiahol v prvom polroku obchodného roka sumu 221,3 milióna eur, čo predstavuje medziročný pokles o 20,2 %.

Podľa vedenia Hornbachu sa v septembri 2023 očakávalo, že čisté tržby za celý obchodný rok budú na rovnakej úrovni, prípadne mierne nižšie než za rok 2022/2023. Pôvodne sa predpokladalo, že tržby budú “zhruba na úrovni” minulého obchodného roka.

Pokiaľ ide o upravený EBIT, Hornbach predpokladá jeho pokles o 10 až 25 % v porovnaní s rokom 2022/2023, kedy dosiahol hodnotu 290,1 milióna eur. V predchádzajúcej prognóze firma uvádzala pokles EBIT o 5 až 15 %.

The post Reťazec, ktorý je rajom pre kutilov a záhradkárov, mieri do ďalšieho slovenského mesta appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie