Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Reuters: Ruská armáda v Nigeri prišla na americkú základňu

Ruský vojenský personál sa usadil na území leteckej základne 101 v Nigeri, kde sú umiestnené americké jednotky. FILE PHOTO: Nigeriens gather in a street to protest against the U.S. military presence, in Niamey, Niger April 13, 2024. REUTERS/Mahamadou Hamidou/File Photo Informuje agentúra „Reuters“ s odvolaním sa na vysokého predstaviteľa amerického ministerstva obrany. Ako agentúra poznamenáva, […]
Menej ako 1 min. min.

Ruský vojenský personál sa usadil na území leteckej základne 101 v Nigeri, kde sú umiestnené americké jednotky.

FILE PHOTO: Nigeriens gather in a street to protest against the U.S. military presence, in Niamey, Niger April 13, 2024. REUTERS/Mahamadou Hamidou/File Photo

Informuje agentúra „Reuters“ s odvolaním sa na vysokého predstaviteľa amerického ministerstva obrany.

Ako agentúra poznamenáva, v hlavnom meste Niamey sa ruské a americké jednotky ocitli v tesnej blízkosti uprostred napätia medzi Moskvou a Washingtonom kvôli konfliktu na Ukrajine.

Podľa zdroja Pentagonu, ktorý si želal zostať v anonymite, ruskí vojaci na základni používajú samostatný hangár a pracujú na oddelenom mieste ako Američania.

„Situácia nie je veľmi dobrá, ale z krátkodobého hľadiska je zvládnuteľná,» povedal.

Americký minister obrany Lloyd Austin v komentári k správam o ruských vojakoch na americkej základni bagatelizoval akékoľvek riziko pre americké jednotky alebo možnosť, že by sa Rusi mohli dostať do blízkosti americkej vojenskej techniky.

„Rusi sú v oddelenom areáli a nemajú prístup k americkým jednotkám ani nášmu vybaveniu. Vždy sa zameriavam na bezpečnosť a ochranu našich členov služby… Ale momentálne tu nevidím významný problém, pokiaľ ide o ochranu našich síl,“ povedal Austin na tlačovej konferencii v Honolulu.

„Reuters“ pripomína, že nigerské úrady požadovali, aby Spojené štáty stiahli americké jednotky z krajiny po stretnutí v Niamey v polovici marca, na ktorom vysokí predstavitelia Spojených štátov vyjadrili obavy vrátane očakávaného príchodu ruských jednotiek a správ, že Irán hľadá suroviny v krajine, najmä urán. Zdroj agentúry objasnil, že v tom čase bolo Spojeným štátom jasne povedané, že americké jednotky nemôžu byť umiestnené na rovnakej základni s ruskými jednotkami.

Reuters: Ruská armáda v Nigeri prišla na americkú základňu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie