Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Revoluce v hormonální antikoncepci? Speciální gel pro muže má skvělé účinky, odhaluje studie

Druhá fáze studie, již financuje Národní institut dětského zdraví a lidského rozvoje NIH Eunice Kennedy Shriverové, odhalila, že mužská hormonální antikoncepce na bázi gelu je účinná v prevenci nechtěného těhotenství. ČTĚTE TAKÉ: Na bolest břicha ber antikoncepci. 16letá dívka zemřela před Vánoci po fatální radě kamarádek Může se jednat o revoluční zprávu na poli kontroly porodnosti. V případě, že […]
Menej ako 1 min. min.

Druhá fáze studie, již financuje Národní institut dětského zdraví a lidského rozvoje NIH Eunice Kennedy Shriverové, odhalila, že mužská hormonální antikoncepce na bázi gelu je účinná v prevenci nechtěného těhotenství.

ČTĚTE TAKÉ: Na bolest břicha ber antikoncepci. 16letá dívka zemřela před Vánoci po fatální radě kamarádek

Může se jednat o revoluční zprávu na poli kontroly porodnosti. V případě, že úspěchem skončí i následné testy, mohl by se na trh dostat vůbec první druh hormonální antikoncepce pro muže.

Antikoncepční gel kombinuje dva hormony, segesteron acetát (pojmenovaný Nestorone) a testosteron. Přípravek po aplikaci potlačuje tvorbu spermií rychleji než jiné experimentální metody mužské antikoncepce, píše web Good News Network.

Přípravek se aplikuje na lopatku

„Vývoj bezpečné, vysoce účinné a spolehlivé antikoncepční metody pro muže je dosud nenaplněná potřeba. Dosavadní studie sice ukázaly, že některé hormonální přípravky mohou být pro mužskou antikoncepci účinné, omezením je však pomalý nástup spermatogenní suprese,“ uvedla vedoucí výzkumná pracovnice Diana Blitheová.

Do studie bylo zařazeno 222 mužů ve věku od 18 do 50 let, kteří absolvovali nejméně třítýdenní léčbu antikoncepčním gelem. Přípravek si muži aplikovali denně na každou lopatku. Cílem studie bylo snížit produkci spermií u mužů až na milion na mililitr, a dostat se tak hluboko pod hranici 15 až 200 milionů, která je považována za nezbytnou k tomu, aby byl muž plodný, uvádí web Salon.

Každé čtyři týdny byli účastníci testováni. V patnáctém týdnu 86 procent z nich vykazovalo počet spermií pod výše zmíněnou hranicí jednoho milionu. Již v osmém týdnu však většina z nich dosáhla významného poklesu. Jinak si však muži zachovali všechny normální sexuální funkce.

Těmito výsledky bylo testování potlačení tvorby spermií v rámci mezinárodní studie fáze 2b segesteron-testosteronového gelu ukončeno. Studie pokračuje v testování účinnosti, bezpečnosti, přijatelnosti a vratnosti antikoncepce po ukončení léčby. Vědci věří, že od spolehlivé hormonální mužské antikoncepce nejsou daleko.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ketamin proti duševním poruchám i závislostem. Co prožívá pacient v centru Nové Elysium?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie