Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Revúca získa na rozvoj 800-tisíc eur, ministerstvo investícií zároveň plánuje zákon o podpore prioritných okresov (video)

Revúca bola medzi najmenej rozvinuté okresy (NRO) zaradená v roku 2015 pre vysokú nezamestnanosť.
Menej ako 1 min. min.

10.6.2024 (SITA.sk) – Revúca, ako jeden z najmenej rozvinutých okresov, získa viac ako 800-tisíc eur na svoj rozvoj. Informoval o tom v pondelok v Revúcej minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši, ktorý tento okres navštívil v rámci už 17. rezortného dňa spolu so štátnym tajomníkom Michalom Kaliňákom.

Nový zákon

Keďže Revúca je okresom zaradeným medzi najmenej rozvinuté, okrem noviniek z rezortu s miestnymi komunálnymi lídrami diskutovali aj o tom, že po novom sa bude na ne nazerať ako na prioritné okresy a v pláne je prijatie nového zákona.

Tieto rezortné dni sú pre nás mimoriadne dôležité, lebo počúvame, čo nám primátori a primátorky, starostovia a starostky, ale aj predsedovia samosprávnych krajov hovoria a snažíme sa hľadať riešenia. Do regiónov chodíme preto, aby sme priamo na mieste mohli predpripraviť to, čo požadujú,“ uviedol minister investícií.

Podpora prioritných okresov

Revúca bola medzi najmenej rozvinuté okresy (NRO) zaradená v roku 2015 pre vysokú nezamestnanosť. V pláne je prijatie zákona o podpore prioritných okresov, ktorý prinesie zásadnú zmenu paradigmy NRO.

O tom, že nedávame len prázdne sľuby, ale svoje slová napĺňame, svedčí aj novela zákona o verejnom obstarávaní, ktorá pôjde v parlamente do druhého čítania. Komunikáciu s regiónmi sme posunuli na vyššiu úroveň aj vďaka Rade vlády pre regionálny rozvoj a politiku súdržnosti , ktorá vznikla v apríli,“ poznamenal Raši.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ďalšie milióny eur

V okrese Revúca bolo zo starých eurofondov podporených 153 projektov v celkovej sume 177,06 mil. eur, pričom sa vyčerpalo 91,83 percenta tejto sumy. Nové eurofondy prinesú do regiónu ďalšie milióny eur, o ktorých použití budú rozhodovať samosprávy.

Štátny tajomník Kaliňák informoval o získanej zhode na správnych krokoch pre zmenu najmenej rozvinutých okresov na prioritné. „Nepôjde iba o nálepku, ale aj o nový obsah a pomoc,” uviedol.

Flexibilný prístup

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter a primátor Revúcej Július Buchta vyjadrili vďaku ministrovi Rašimu za flexibilný prístup a podporu pri riešení problémov.

Chcel by som tiež vyzdvihnúť, že nám pomohol s problémom, keď nám boli krátené niektoré eurofondy. Tu sa ukázal flexibilný prístup nového ministerstva, ktorému záleží na spolupráci a na odstránení byrokratických prekážok,“ povedal Lunter.

Po pondelku mám dobrý pocit a som plný optimizmu. Veľmi pekne ďakujem, že rezortný deň v Revúcej bol a verím, že všetky veci, ktoré sme si povedali, budú zrealizované,“ doplnil Buchta.

Viac k témam: Investície, Minister investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), primátor Revúcej, Samospráva
Zdroj: SITA.sk – Revúca získa na rozvoj 800-tisíc eur, ministerstvo investícií zároveň plánuje zákon o podpore prioritných okresov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie