Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rezignace není můj styl, řekl Bartoš k digitalizaci. Označil ji za největší porevoluční projekt

I když se na hlavu ministra Bartoše sneslo velké množství kritiky za problémy s digitalizovaným systémem, šéf resortu velkou novinku v administrativě hájí. „Jsem zvyklý věci dobojovat. Systém sice není dokonalý, ale museli jsme ho spustit k letnímu datu. Povedlo se nám přitom ušetřit 1,5 miliardy korun,“ řekl s tím, že o odstoupení neuvažoval. K […]
Menej ako 1 min. min.

I když se na hlavu ministra Bartoše sneslo velké množství kritiky za problémy s digitalizovaným systémem, šéf resortu velkou novinku v administrativě hájí. „Jsem zvyklý věci dobojovat. Systém sice není dokonalý, ale museli jsme ho spustit k letnímu datu. Povedlo se nám přitom ušetřit 1,5 miliardy korun,“ řekl s tím, že o odstoupení neuvažoval.

K TÉMATU: Je otázka, zda nešel rozpočet udělat lépe, řekl Niedermayer. Bez reforem zadlužování neskončí

„Rezignovat na cokoli není můj styl,“ zdůraznil. Komplikace s implementací systému byly podle ministra nevyhnutelné. „Podobné změny jsou vždy náročné. Digitalizace je jedním z největších porevolučních projektů – propojuje mnoho úřadů, agenda je složitá. Datum zavedení bylo šibeniční, ale vyžadoval to Národní plán obnovy,“ podotkl Bartoš v pořadu Nový den.

Připomněl, že hlavní ambicí je zrychlit proces stavebního řízení. „Na vládě pravidelně reportuji, jak se systém vyvíjí,“ zmínil šéf resortu. Ministerstvo má sněmovnímu výboru pro veřejnou správu předložit detailní plán nápravy všech nedostatků, a to již na schůzi 26. září.

Zmínil také, že řada kolaudací a povolení již proběhla. Současně však uznal, že systém, který byl zaveden 1. července, není pro úředníky komfortní. „Šťouchance“ i z řad koaličních kolegů vnímá jako něco přirozeného. „Čutnutí z opozičních, ale i z koaličních řad je součástí politiky,“ podotkl.

Bartoš mimo jiné hovořil i o možných povodních, které hrozí o víkendu kvůli extrémním dešťům. „Ráno jsme informovali obce, že jsme připravili výzvu, jejíž součástí je 200 až 300 milionů korun na opravy škod po případném rozvodnění řek,“ dodal předseda Pirátů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nechápu, že Bartošovi ještě věříte, opřel se Pražák do Kohajdy. Ten popsal řešení digitalizace

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie